De siste ukene er det blitt avholdt en mellomrunde i Frivillighetsprisen 2015 med SMS-avstemming, ved at publikum har stemt de ti semifinalistene ned til tre finalister. Nå er det en jury som skal velge en vinner blant de tre finalistene.

De tre finalistene er Aasmund Robert Vik (LLH Oslo og Akershus), Dugnadsgruppa i Hvaler Kulturverforening og Gunnar Bruheim (Rennebu Lions og Rennebu IL).

Vinneren av Frivillighetsprisen vil bli presentert på Frivillighetsprisen fag og fest i morgen onsdag 3. desember. Vinneren vil få 50.000 kroner til sitt formål fra Norsk Tipping.

I Norge finnes det mange hverdagshelter som står på gjennom hele liv for felleskapet. Gunnar Bruheim er en av disse.

Mange lag og organisasjoner i Rennebu og Sør-Trøndelag har nytt godt av hans engasjement, iver og innsats i over 50 år. Han er en unik ildsjel som bidrar til aktivitet, utvikling og trivsel for alle generasjoner. Gunnar er utdanna håndverkslærer og hans styrke har bestandig vært det praktiske. ”Alle kan noe”, har vært Gunnar sitt motto. I tillegg til at han gjennom sin lærergjerning har etterlevd dette mottoet har han deltatt på frivillig basis som formidler av håndverkstradisjoner på skolen, også etter at han ble pensjonist. På tross av sine 82 år er han fortsatt like aktiv.

Sitat fra nominasjonen

”Han har et stillfarende, behagelig vesen, som gjør at han glir inn overalt. Snill, fleksibel, kunnskapsrik og fantastisk hjelpsom (…) Han er turvenn, besøksvenn og frivilligsentralens egen Reodor Felgen. Alt som skal fikses, det fikser Gunnar (…) Vi vet ingen som fortjener å få Frivillighetsprisen 2015 mer enn Gunnar Bruheim. Det han har gjort og fortsatt gjør for bygda er helt fantastisk.” Birger Hellan rådmann Rennebu kommune, på vegne av Rennebu Frivilligsentral, Rennebu idrettslag og Lions Rennebu

Konkret aktivitet

Gunnar har vært/er engasjert i Rennebu idrettslag (1960 – nåtid), Sør-Trøndelag idrettskrets (1977 – 1983), Rennebu Frivilligsentral (1998 – nåtid), Rennebu Lions Club (2001 – nåtid) og Rennebu Røde Kors omsorg (2003 – nåtid). I tillegg har han også gjennom mange år hatt tillitsverv i Rennebu gammeldansklubb, Rennebu bridgeklubb og Bedriftsskirennet. Med sin bakgrunn som formingslærer har han gjennomført mange utsmykningsoppdrag i Rennebu og deltatt aktivt i Ung skaperglede under Rennebumartnan hvor barn og ungdom lærer gamle håndverkstradisjoner.

Han har vært kursholder blant annet innen idrett, trehåndverk, keramikk og gammeldans. Rennebu Idrettslag har hatt en viktig ressurs i Gunnar siden han kom flyttende til kommunen og han har nå vært engasjert i Rennebu-idretten i 55 år. De siste åra har utviklinga av ny ski og skiskytterarena vært viktig, og Gunnar har bidratt til dugnadsarbeid på alt fra løyper og rydding, til bygging og maling.

I tillegg til alt det praktiske dugnadsarbeidet han har utført gjennom mange år har han også vært trener i ulike idretter og også vært leder for hovedlaget i 6 år. Topptrim med turmål tilrettelagt fra alt til småbarnsfamilier og folk med funksjonshemminger har vært en kjepphest. Han har initiert sykkelløp som passer for alle, på tvers av generasjoner, vært trener for funksjonshemmede som har deltatt på sommer- og vinteridrettsleker og deltatt i utforming av turbok for hele kommunen. Friluftsliv og aktivitet har vært hjertesaker.

Selv er Gunnar i en alder av 82 år et levende eksempel på at dette gjør godt for helse og trivsel.

Gunnar har i alle år vært aktiv i Lions, og er engasjert i sosialt arbeid gjennom sitt medlemskap der. Barn og unge har hatt glede av inntekter til rusforebygging gjennom Tulipan-aksjonen hvert år. Nå er Lions med Gunnar i spissen i gang med å produsere og sette opp hvilebenker langs veien opp til helsesenter/legekontor/omsorgsboliger.

Siden Frivilligsentralen ble starta opp i 1998 har Gunnar vært aktivt med også der. Han har sittet i styret som representant for både Lions og Idrettslaget, vært ivrig hjelper for mange som har hatt behov for en håndsrekning, og var primus motor for etablering og oppussing av Frivillighetens Hus på torget. Han har vært med og etablert utstyrssentral og vært en varm talsperson for flyktningene.