Elevbedriften RFK fra Rennebu ungdomsskole vant pris for beste elevbedrift under tirsdagens Ung Skaperlyst-messe på Støren.

Etter kundenes ønsker

Bedriften personaliserer klokker etter kundenes ønske, for eksempel med bilde av familien eller familiens hund, i stedet for den vanlige, ensfargete bakgrunnen bak viserne.

RFK vant også andrepremie for beste stand, mens elevbedriften Svåltinj fra samme skole, vant førstepremie for beste logo og brosjyre.

Det var 22 elevbedrifter fra Støren ungdomsskole, Meldal barne- og ungdomsskole og Rennebu ungdomsskole som stilte i konkurransen.

Fruktfat med snabel

Innset og Voll skoler vant kreativ konkurranse og pris for beste prosjekt under messa.

Oppgaven i årets kreative konkurranse var å demontere et brukt apparat, og bruke delene til noe nytt og spennende. Første til fjerde trinn fra Voll skole hadde bygd om en støvsuger til et fruktfat, en kreasjon de kalte «Fruktelefanten».

For dette vant de den kreative konkurransen, og Sigrid Øverland Kjeka og Espen André Gunnes Nordengen fra sjuende trinn, tok imot prisen på vegne av småskoletrinnet på skolen.

Rennebusauen

Innset skole tok seieren for beste prosjekt. De hadde jobbet med sau, og fulgt sauens livsløp fra vugge til grav – eller skal vi heller si matfat.

Hele skolen har vært med på prosjektet, som startet med at andre til fjerde trinn var med på lamming for snart to år siden. Etter dette lagde de sauer i håndverkstimene, et produkt som ordfører Ola Øie mener har potensial.

– Dette må jo kunne bli Norges svar på den svenske Dalahesten, uttalte han.

Etter dette var elevene med på sauesanking, paring og slakting, og de lagde også pinnekjøtt underveis.

Elevene selv kunne fortelle at hele prosjektet hadde vært veldig spennende og interessant.

Et vanskelig valg

Ordfører Øie satt for øvrig også i juryen som skulle velge ut det beste prosjektet, sammen med ordførerkollegene Are Hilstad fra Meldal og Sivert Moen fra Midtre Gauldal.

– Dette ble et forferdelig vanskelig valg, og vi hadde lange diskusjoner, fortalte Øie.

Men valget falt altså på «Sau», og Innset-elevene ble kjempeglade. I tillegg til saueprosjektet var prosjektene «Melkerampe» fra Støren ungdomsskole og «Entreprenørskap» fra Voll skole med i konkurransen.

Beste ungdomsbedrift

19 ungdomsbedrifter fra Melhus videregående skole, Gauldal videregående skole og Jämtlands gymnasium konkurrerte også på messa, og her var det Søppelpressa UB fra Gauldal som ble beste bedrift, mens Bottleberries fra Melhus fikk pris for beste stand og beste brosjyre. Søtsaker og dekor fra Støren ungdomsskole stakk av med publikumsfavoritt-prisen.