Lensmann Finn Skårsmoen slår ett slag for bedre trafikkultur i Oppdal. I sentrum virker det som folk absolutt må kjøre til døra, om de nå skal på handel, et møte på skolen eller oppsøke et arrangement i Kulturhuset.

I følge politiet syndes det overalt, og aller mest på gangveien ved Oppdal Medisinske Senter og til skole/kulturhus. Også i området Mølla og Statoil, ved Aune barneskole/OppdalI ungdomsskole, og foran idrettshallen syndes det mye.

Mye på grunn av bekvemmelighetshensyn og gammel vane.

- Det er nok med parkeringsplasser som det er fritt fram å benytte. Er vi i Trondheim, parkerer vi ofte i parkeringshus og går flere kvartaler når vi har ærend. Slik er det ikke her, men hvorfor er det sånn?, spør lensmannen retorisk.

Senest fredag hadde politiet et møte med rådmannen. Kommunen har også sett seg lei på at vedtakene ikke følges. Det er derfor sendt ut info til skoler og andre instanser i sentrum.

Ved innkjørselen til Kulturhuset, foregår det mye kjøring til og fra, i tillegg til at det parkeres på tvers av oppsatte skilt.

- Når det er mye folk i kulturhuset, parkeres det langs veien ved siden av parkeringsplassen, der det kun er tillatt for varetransport. Skulle det skje noe, har for eksempel brannvesenet ikke sjangs til å komme seg fram, sier han.

Politiet ønsker på ingen måte og være bøs, men de ønsker å bruke tiden sin til annet enn å skrive bøter. Men må de, så må de, og for synderen, kan det fort bli snakk om betydelige summer.

Syndes det mot parkering forbudt/stans forbudt koster det 1.500 kroner, mens bøtesatsen øker til 4.200 kroner om han ikke overholder skiltene som viser innkjøring forbudt, mot enveiskjøring og på gågate.

- Det finnes andre ting å bruke disse pengene på.  For eksempel forsikring og EU-kontroll, sier Finn Skårsmoen og tenker blant annet på forrige ukes avisartikler om alle avskiltingsbegjæringene i Oppdal og Rennebu.

Det aller viktigste er uansett trafikksikkerheten.

- Vi har ingen å miste, sier Skårsmoen.