- Vår fylkestingsgruppe vil nå ta med seg saken til fylkestinget, også får vi håpe at det blir en realitet. Ingen tvil om at dette er en del av løsningen for å styrke kollektivtilbudet i distriktet i fylket vårt, skriver Oppdal senterparti på Facebook.

I forbindelse med årsmøte til Sør-Trøndelag Senterparti i helgen Ola Husa RIsan og Oppdal Senterparti inn en resolusjon om fylkesreisekort.

- Etter at resolusjonskomiteen hadde behandlet resolusjonen og gjort noen endringer fra den opprinnelige resolusjonen har årsmøte i dag besluttet følgende resolusjon, skriver Ola Husa Risan i ett innlegg til Opdalingen.

  • Fylkesreisekort for bedre kollektivtilbud Sør-Trøndelag Senterparti vil gjøre det mer hensiktsmessig og lettvint å bruke kollektivtransport ved å innføre et felles reisekort for alt kollektivtilbud i fylket.

- Det er allerede gode erfaringer med et slikt system i flere byer internasjonalt og mer lokalt også i Trondheimsområdet, og vi mener at dette skal innføres for helle fylket. Fylkeskommunen må gå i dialog med aktørene innen kollektivtransporten for å gi bedre tilgjengelighet og på sikt bedre det samlede kollektivtilbudet, skriver Husa Risan videre.

Et fylkesreisekort vil også øke bruken av Trønderbanen (Steinkjer, Oppdal, Røros) og annen kollektivtilbud ute i distriktet dersom regionrutene tas inn i en slik ordning.