Det har lenge vært kjent at oppdalsordfører Kirsti Welander ønsker å slå seg sammen med Rennebu. Sistnevnte kommunes ordfører, Ola Øie, har uttalt at han liker tanken, men samtidig ønsker han en bit av Midtre Gauldal og Orkdalsregionen.

Nå har rådmann Birger Hellan i Rennebu kommune kommet med sine anbefalinger til formannskapet, som skal diskutere kommunereformen på tirsdag.

Hellan ber formannskapet takket ja til invitasjonen fra Oppdal og ber dem starte drøftinger om en sammenslåing.

-  Vi er i utgangspunktet små og sannsynligvis kan vi i beste fall opprettholde folketallet. Det innebærer en stor vekst i antall eldre og vi vil få en skjev aldersfordeling med færre barn/ungdom og yrkesaktive. Befolkningsutviklingen gjør at vi i de kommende år står overfor store rekrutteringsbehov både når det gjelder antall og ikke minst kompetanse, skriver rådmannen i tilrådningen til formannskapet.

Hellan peker på at Rennebu og Oppdal har mye til felles i dag.

- Hva en evtentuelt kommunesammenslåing med Oppdal vil bety er blant annet avhengig av innholdet i en intensjonsavtale. Vi vet at vi i utgangspunktet har mye felles som vei og jernbane, bo- og arbeidsmarked, flere interkommunale samarbeid, felles naturområder og attraktive hyttekommuner, skriver rådmannen.

Innbyggerundersøkelse

Sentio har gjennomført en innbyggerundersøkelsen i Rennebu med spørsmål om kommunerformen på oppdrag fra Fylkesmannen. Innbyggerne i Rennebu er enige med Hellan.

61 prosent av innbyggerne i Rennebu vil slå seg sammen med en eller flere av nabokommunene. 33 prosent svarer i undersøkelsen at de vil vi være egen kommune som i dag.

Av rennbyggen som vil slå seg sammen med nabokommunene vil 74 prosent av disse slå seg sammen med Oppdal, mens 69 prosent i Oppdal vil det samme.

41 prosent har svart at de vil se nordover mot alternativet Midtre-Gauldal. Deretter følger Meldal med 20 prosent.