– Det hele startet som en hobby. Vi bygde opp eldhuset for to år siden, og bygde også en steinovn, som vi kunne bake brød og pizza i til eget bruk. Nå har vi blitt en bedrift, Lady Dala, forteller Hege Mellem og John Vammervold til Opdalingen.

Vammervold forteller at de har hatt en forkjærlighet for italiensk pizza.

– Vi har reiste veldig mye til Italia og fått vært med å ha sett hvordan en perfekt pizza lages. Vi har også kontakter der nede som vi bruker å ringe til når vi står fast eller trenger noen tips, sier han.

Opplevelse

De forteller at det er stor pågang fram til mars.

– Vi får bestillinger fra alle grupper; om det er helselag, familier eller kollegaer som ønsker å gjøre noe hyggelig sammen. Når vi vet hvilke grupper som kommer, så setter vi oss ned og planlegger hvordan vi skal gjøre opplevelsen spesiell for dem og hva vi skal fortelle og vise fram, sier de.

De forteller også at det også er mulighet for å bare komme å spise.

– Historier fortelles bare om de som besøker ønsker det.

Vammervold er oppvokst på gården. Ett av husene på gården er fra 1840-tallet, og det er her pizzagjestene blir henvist når de kommer. Tidligere var det Marit Støljære som bodde i huset, og hun har skrevet ned og dokumentert på oppfordring det som har skjedd de årene hun har bodd der.

– Vi er opptatte av at de som kommer skal få en opplevelse ut av besøket. Husene her på gården er utrolig godt bevart, og vi har veldig mye gamle ting som vi viser fram, sier de.

I tillegg forteller de litt fra det som har blitt nedskrevet.

– Dette gjør vi fordi gjestene skal få bli kjent med plassen og menneskene som har bodd her, sier Mellem.

Lokale produkter

Mellem og Vammervold forteller at de har to pizzaer som vi liker å variere. De har den tradisjonelle italienske også har de en lokal variant, som har fått navnet Marit Støljære.

– Alt er hjemmelaget, og vi er veldig opptatte av å benytte oss av lokale produkter, som urter fra småbruket, kjøtt fra Smak og behag og ost fra Grindal, sier Mellem.

Selv om de har blitt en bedrift, så gjør de dette fordi de syntes det er morsomt.

- Vi har jobber på siden av, og dette er fortsatt en hobby vi har sammen og som vi elsker. Vi kommer til å fortsette med dette så lenge vi syntes det er artig, sier de.