Onsdag kveld mottar ordfører i Oppdal, Kirsti Welander, prisen Årets friluftslivskommune i Sør-Trøndelag under en utdeling på Royal Garden i Trondheim.

- Det er en stor ære å få en slik pris. Alt vi har fått til er et resultat av målrettet arbeid i kommunen og frivillige i lag og organisasjoner. Prisen motiverer oss i det videre arbeidet, sier Welander til adressa.no.

Det var Adresseavisen som først meldte nyheten.

Folkehelse som suksessfaktor

I begrunnelsen heter det at «kommunen har folkehelse som en av tre suksessfaktorer for å kunne legge grunnlaget for god livskvalitet. De har derfor lagt til rette for stier, løyper og sykkel – og gangveier fra sentrum og boligområder til naturområdene. Kommunen sier i sin kommuneplan at naturen og kulturlandskapet er hovedingredienser i opplevelsen av å bo eller å besøke kommunen.»

Juryen fortsetter:

«Gode naturgitte, kulturelle og menneskegitte ressurser er bærebjelker. Trygge boforhold, bolig for alle og tilgang på grøntområder/turområder er positive helsefaktorer. Kommunen har dessuten svært varierte friluftslivstilbud, både innen tradisjonelt friluftsliv og mer moderne og bratt friluftsliv.»

«Kommunen viser et stort engasjement for friluftsliv og viktigheten av friluftsliv er vektlagt i flere styringsdokumenter. Masterplanen som er utviklet av lokalt næringsliv og kommunen er et viktig element i friluftslivssatsingen. Det er som et ledd i dette arbeidet at «turappen» for kommunen og prosjektet «Opplev mer av kommunen» har blitt utviklet. Alle kravene i vilkårene for å kunne kalle seg en Friluftslivets år kommune er fulgt opp», står det i begrunnelsen om Oppdal.