- Vi er svært fornøyd med at vi jobbet oss fram til et felles forslag og fikk et enstemmig kommunestyre med på den nye sentrumsplanen, forklarer Ap-politikere Tor Snøve og Ragnhild Skjevik og Sp-politikere Ola Skarsheim og Ola Husa Risan til Opdalingen.

Etter vedtaket om sentrumsplanen i Oppdal kommunestyre forrige uke ble vedtaket av noen beskrevet som et "kupp" fra Venstre.

- Vi kjenner oss overhodet ikke igjen i måten dette er framstilt i Opp, forklarer Skarsheim, som vil ha seg frabedt slike beskrivelser av det politiske klimaet i Oppdal. Han får helhjertelig støtte fra Ragnhild Skjevik.

Demokratisk handverk

- Her var det ingen som kuppet noe som helst, mener Skjevik.

- Dette var et vedtak som ble framarbeidet gjennom godt politisk og demokratisk handverk alle partiene imellom. Til og med Venstre har jo gått ut på sin Facebook-side og sagt at de ikke har kuppet noe som helst.

De fire politikerne ønsker å fremheve en positiv og konstruktiv debatt i kommunestyret. Det var et klart flertall for fellesforslaget fra SP, AP,H og KRF, men man valgte likevel å ta med alle partiene med i et gruppeledermøte der man jobbet fram et omforent forslag som alle kunne stille seg bak.

Mest praktisk

- Venstre stilte med en plantegning fra egen arkitekt og det ga oss et bra utgangspunkt i den videre diskusjonen. Under gruppeledermøtet gjorde gruppelederen fra Venstre notater på sitt lesebrett, og da var det også mest hensiktsmessig at han la fram forslaget, forklarer Skarsheim.

-Men som Opdalingen helt riktig referer, dette var et felles forslag fra oss alle, ikke bare Venstre, så da kan det vel heller ikke beskrives som et kupp, kommenterer en spørrende Ola Husa Risan.

- Det politiske klimaet i Oppdal er helt annerledes denne perioden sammenlignet med den forrige. Vi har riktignok ordføreren, men ikke rent flertall og da er det andre spilleregler som gjelder. Her må det dialog og diskusjon til for å bli enige om et vedtak som får flertall. Dette er bra for demokratiet, og derfor er det forferdelig trist at noen prøver å skape splid og et bilde av at vi krangler når det ikke er tilfelle, uttaler Tor Snøve.

- Det skaper fine overskrifter, men vi synes det er best at man forholder seg til det som egentlig blir sagt, og så synes vi det er fint om den som referer er tilstede på møtet, uttaler Skjevik. De tre andre nikker bekreftende.

- Det er viktig at folk flest, altså velgerne, får et riktig informasjon og et korrekt inntrykk av hva vi holder på med, kommenterer Risan.

- Nå fikk vi til et godt og gjennomarbeidet vedtak som alle stilte seg bak, da er det viktig å vektlegge det i stedet for å lete etter det negative.

  • Les også leserbrevet fra Ola Husa Risan i onsdagsutgaven av Opdalingen