NSB samarbeider med Trøndelag Brann og Redningstjeneste (TBRT) om opplegget for turen. På togturen onsdag 13. april har de med seg Brannbamsen Bjørnis og brannkonstabler fra Trondheim og lokalt brannvesen.

- Vi gleder oss til å ta med barna fra Barnehagene i Rennebu og Oppdal, som vi ønsker å gi gode opplevelser og positive assosiasjoner til tog, sier markedsansvarlig i NSB Dovre- og Raumabanen, Terje Fossum.

- Barna er kjempe viktige, fordi de blant annet er framtidas gjester. I tillegg er det alltid super koselig å ta en slik tur med barn. Barn er ofte dønn ærlige, der kommer sannheten alltid frem. Det kan vi lære av og samtidig ha det kjempe artig sammen, sier Fossum.

Lærerikt program

Programmet er laget i samarbeid med Trøndelag Brann og Redningstjeneste og NSB, og har så langt blitt godt mottatt.

- TBRT har laget et eget pedagogisk opplegg for barnehager. Dette består av brannbamsen Bjørnis, egen Bjørnis sang og aktivitetshefter med fokus på brannvern. Alle får hilse på Bjørnis, som er spandabel med sine gode bamseklemmer. Og når toget kommer til Dombås, vil det bli en times opphold med mat og drikke til våre små gjester, sier Fossum.

Populært tiltak

NSB og TBRT har funnet en meget bra samarbeidsform til nytte og glede for mange.

-Totalt har vi hittil hatt med over 300 barn fra 17 barnehager på togtur i 2015. Arrangementet blir fort fullbooket etter at invitasjoner er sendt ut. Fra tidligere sitter vi på tilbakemelding fra barnehager der de både takker for trivelig invitasjon og flott initiativ. Det er kjempe flott at mange ønsker seg en slik tur med oss, og da vil vi selvfølgelig sørge for å gjenta opplegget jevnlig, sier Fossum.

Det er 5. gang NSB og TBRT arrangerer Barnas Drømmedag. NSB vil fortsette å legge til rette for tog-drømmer for barna i 2016.