Norsk Vann, Norsk Kommunalteknisk Forening og KS Bedrift har invitert til konkurransen Norges beste drikkevann 2016.

Vann er menneskets viktigste næringsmiddel! Gjennom konkurransen ønsker de å sette fokus på at drikkevann fra norske vannverk har meget høy kvalitet og leveringssikkerhet, og koster mindre enn 1/1000 av flaskevann!

Konkurransen er gjennomført i to klasser og faser:

• Vannverk med råvann fra overflatevannkilder

• Vannverk med råvann fra grunnvannskilder.

Semifinaler i 2015/2016:

Nord-Norge, Midt-Norge, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Vestlandet, Sørlandet, Østlandet og Innlandet.

Her vant Oppdal vannverk semifinalen i Midt-Norge. Vinnerne i hver klasse gikk videre til finalen som ble avholdt under Miljø & Teknikk 2016, Telenor Arena, Fornebu, i dag.

I dagens kåring var det Alta som vant i den knivskarpe konkurranse.

- Vi er kjempefornøyd med å være finalist i denne konkurransen, og som vinner i Midt-Norge, sier enhetsleder Thorleif Jacobsen i Oppdal kommune i en kommentar til Opdalingen.

Kvalifikasjonskrav

Alle vannverk som leverer til mer enn 500 innbyggere har kunnet delta. Dersom vannverket /produsenten ikke har ansvar for ledningsnett fram til forbruker, må produsenten melde seg på sammen med eier av distribusjonsnettet. Vannverket må ha godkjenning fra det lokale mattilsynet.

Fagjury – lukt og smak

Konkurransen har hatt en fagjury bestående av en fast juryformann, og håndplukket ekspertise fra regionen. Kvaliteten på drikkevann garanteres av hyppige prøver, laboratoriekontroller og vannverkenes kvalitetssystem.

Denne konkurransen har fokusert på lukt og smak for å gjøre forbrukerne oppmerksomme på de gode kvaliteter som kranvann har, og hvilke forventninger man skal ha til godt drikkevann.

I den første kåringen av Norges beste drikkevann i 2001 var det Oppdal kommunale vannverk som stakk av med seieren.