Søndag markerte Oppdal Arbeiderparti 1. mai i kinosalen i Oppdal kulturhus.

Leder i Oppdal Arbeiderparti, Tor Snøve, er ikke i tvil om at det fortsatt er viktig å markere dagen.

- Det er ingen tvil om at dagen har en viktig verdi i dagens samfunn. Vi har en regjering som kjører en politikk som tar fra oss rettigheter som har vært opparbeidet gjennom mange generasjoner. Det er viktig å markere dette og kjempe videre for det vi står for, sier Snøve til Opdalingen.

- Hyggelig tradisjon

Parolene for årets 1. mai-markering er internasjonal solidaritet og arbeid for alle.

- Det er grunnsteinene i velferdssamfunnet vårt og det ønsker vi å bygge videre på, forteller Snøve.

Dagen startet med frokost og sang ved Arbeidertun hvor rundt 20 personer var samlet.

- Det er en tradisjon som er usedvanlig hyggelig. I dag var vi faktisk tre til fire generasjoner til stede, sier politikeren, som gjerne kunne tenkt seg enda bedre oppmøte.

Røtvei og Welander

Til stede på markeringen var også tidligere ordfører i Oppdal, Ola Røtvei. Han synes årets paroler er viktig.

- Verdiene som 1. mai står for er aktuelle den dag i dag. Det er bestandig noen som faller utenom samfunnet vårt, sier han.

Nåværende oppdalsordfører, Kirsti Welander, er enig med sine partifeller. Hun var vert under frokosten ved Arbeidertun.

- Det er en kjempeviktig dag. Etter hvert som vi bli rikere glemmer vi en del av det som har bygd opp landet vårt, nemlig fellesskapet, forteller Welander.

- En fest og kampdag

Årets hovedtaler i Oppdal var Gunn Elin Flakne fra Tydal. Hun er fylkestingsrepresentant i Sør-Trøndelag Arbeiderparti og nestleder Fagforbundet i Sør-Trøndelag. I talen fokuserte hun på dagens utfordringer med høy arbeidsledighet og et samfunn som hun mener ikke er inkluderende nok til mennesker på flukt.

- Dette er en festdag og en kampdag. Vi heiser flagget for Norge og verden. Vi må snu trenden så alle får en jobb å gå til. Vi skal dele våre røde og solidariske tanker, sa Flakne til tilhørerne.

Det ble også holdt flere appeller under arrangementet i kulturhuset. På talerstolen sto leder Tor Snøve i Oppdal Ap, Hanne Torve i Oppdal AUF og Eldbjørg Mesloe fra Norsk Folkehjelp.

Kulturelle innslag fra Øyunn og Margit Gustavsen Fagerhaug fra Oppdal kulturskole ble det også tid til.

Se bildeserie fra dagen øverst i artikkelen!