Daglig leder ved Gnist Brennan, Solveig Rise Mjøen, håper det nye uteområdet hos Gnist Brennan vil stå klart før ferien starter.

Barna som allerede går i barnehagen og de nye som begynner i august 2016, kan glede seg til lekearealer som er tilrettelagt for både store og små, for alle slags værforhold, og med tanke på å være et godt fysisk læringsmiljø.

Planene for det nye uteområdet ble vist frem på foreldremøtet tidligere denne uka.

Ballbinge og skute

Det er en stor jobb som skal gjøres, blant annet skal det legges nytt fallunderlag over hele plassen.

De har allerede begynt å ta ned apparater, og solgt de til barnehager i Oppdal.

– Vi kommer til å beholde noe selv, og de skal vi pusse og friske opp, forteller hun.

For de større barna vil det bli mye nytt og spennende. Her vil det komme en stor skute, hvor voksne og barn kan leke sammen, noe som gir god anledning til rollelek mellom barna og relasjonsarbeid mellom barn og voksen.

I tillegg blir det ballbinge som vil innby til motorisk utfoldelse.

Nysgjerrige

I tillegg kommer de minste til å få et mer tilrettelagt område.

– Her vil alle lekeapparater være tilpasset de små, og de kan utfolde seg på egne premisser. Blant annet vil sandkasseområdet både være skjermet i forhold til vær og vind, men også ha tak og varme slik at det kan brukes hele året sier hun.

Hun merker på barna i barnehagen at de er nysgjerrige på det som skjer.

– De har begynt å få sett bilder av hvilke apparater som kommer opp, og jeg tror de gleder seg kjempemasse. I tillegg har nok foreldre fortalt dem litt, sier hun.

Samarbeid

De har også hatt anbud på prosjektet, og det er Lekolar som stakk av med jobben.

Rise Mjøen har jobbet med dette siden mai i fjor, og budsjettet ble vedtatt i oktober 2015 og godkjent av styret i desember samme år. Budsjettet er på 2,5 millioner.

– Jeg har fått god input fra de ansatte om hva vi trenger og hvilke apparater som er nødvendige. Vi har et veldig godt samarbeid, forteller hun.

– Jeg har forventninger om at det skal bli et oversiktlig og variert lekeområde for barn i alle aldre og kjønn, sier hun.

Barnehagen er åtte år, og Rise Mjøen tror en oppussing nå vil gjøre barnehagen mer attraktiv i årene framover.

– Vi er nødt til å fornye oss, slik at innholdet i barnehagen blir topp kvalitet. Det at vi legger ned såpass mye i denne oppgraderingen, gjør at vi forhåpentligvis slipper å gjøre noe mer på mange år, forteller dalig leder.