Det var før jul i fjor at nyheten om at ekteparet Linda Mai Helmersen Weiseth og Rune Weiseth skulle ta over driften ved Bortistu Gjestegard ble presentert.

Det er foreldrene til Linda Mai, Inger Marie Storli Helmersen og Leif Helmersen, som har bygd opp gjestegården.

Den fem-årige driftskontrakten til de tidligere vertene, Siri Mette og Steinar Furnes, gikk ut i går 30. april. Nå skal de fortsette på egen hånd og drive med kurs- og kongresservice.

- Vi gleder oss

Linda Mai og Rune har med seg sine fire barn når de nå fortsetter driften av Bortistu Gjestegard fra og med i dag 1. mai.

- Vi gleder oss absolutt til å drive Bortistu videre. Det er godt å komme hjem igjen, sier Linda Mai Helmersen Weiseth til Opdalingen.

Familien har bodd i Trondheim i ni år.

- Oppdal er en fin plass å vokse opp på. Det er klart det blir en overgang for barna å skifte fra en stor skole i Trondheim. Men det går nok bra. De gleder seg, forteller hun.

Kommer med nyheter

- Hvordan ønsker dere å fortsette driften?

- Etter mange gode tilbakemeldinger fra våre gjester fortsetter vi slik det har blitt gjort, sier oppdalingen.

Linda Mai røper at det vil dukke opp nyheter underveis. En av nyhetene kom allerede i dag. Bortistu har fått en flunkende ny nettside.

- Det gamle nettsiden var ikke leselig på mobil. Når vi vet at flesteparten surfer på internett gjennom mobilen var det viktig for oss å få på plass ny løsning, forteller hun og legger til at netthastigheten også har blitt bedre ved Bortistu.