Ordfører Kirsti Welander understreker at hun forholder seg til et enstemmig vedtak i kommunestyret og ikke har mandat til å endre på spillereglene i forhandlingene med Rennebu.

I et større intervju i Opdalingen i helgen innrømmer hun at hun har investert mye tid og krefter for å  få til et samarbeid med Rennebu.

- Ja, jeg tror Oppdal og Rennebu sammen vil bli en god kommune å bo i. Vi samarbeider allerede på en rekke områder, vi har mye med hverandre å gjøre i dag, men før vi kommer i mål er det mye som må utredes og planlegges.

- Senterpartiet mener du ikke inkluderer dem i forhandlingene?

- Jeg forholder meg til det et enstemmig kommunestyre vedtok tidligere i år. Her ble det bestemt hvem som skulle utgjøre forhandlingsutvalget. Jeg har ikke noe mandat til å endre hvem som skal være med i forhandlingsutvalget. Vi har liten tid, og Senterpartiet kan enten la forhandlingsutvalget gjøre jobben sin og stemme for eller imot det vi kommer fram til, eller prøve å lage så mye styr at de hindrer oss i arbeidet slik at vi går glipp av denne muligheten.

- Det er også blitt reist en del kritikk rundt det at forhandlingsmøtet var lukket?

- Ja, der har Rennebu et kommunestyrevedtak på at det skulle være lukket. Jeg valgte å komme Rennebu i møte, det er snakk om forhandlinger, og man må gi og ta. For oss fra Oppdal kunne møtet gjerne ha vært åpent, men vi respekterte vedtaket i Rennebu. Ingen skal være redd for at det ikke skal komme ut nok informasjon om hva vi har kommet fram til – her er det viktig at så mange som mulig engasjerer seg og vet mest mulig.

Les hele intervjuet i papirutgaven av Opdalingen