Odd Erik Røhjell har tro på at det er et stort marked for utleie av bobiler, selv om det allerede er andre som driver med bobilutleie i Oppdal.

– Forretningsideen fikk vi da vi kjøpte oss bobil privat i fjor, og forsto at dette måtte være noe å satse på, forteller han til Opdalingen.

Firmaet ble etablert for en måned siden, og de to bilene de skal leie ut ankom for en uke siden.

For både par og familier

Røhjell viser stolt fram den ene bobilen, som har en markedspris på nærmere en million kroner.

– Denne bilen her er registrert for fire personer, men passer nok best for par.

Bilen har soverom med dobbeltseng, og eget dusjrom og eget toalett.

– Den andre bilen vi leier ut en alkovebil registrert for seks. Den har to dobbeltsenger og en alkove over førerplassen som passer bra til barn.

– Denne passer bra for en familieferie, forteller Røhjell.

Han forteller at begge bilene er topp moderne og godt utstyrt, med både termostatstyrt varme, aircondition og TV med parabolantenne som justerer seg selv.

– Jeg forstår godt at bobil er blitt veldig populært, sier Røhjell. Det er noe med friheten til å stoppe der det passer, og at man har med seg alt man trenger.

Røhjell vil se an etterspørselen, og er åpen for innkjøp av flere bobiler dersom det viser seg å være behov.

Mange vurderer å kjøpe seg bobil, men er usikre på om dette er noe for dem. Til de er et godt råd å leie først, for å prøve ut denne ferieformen, er rådet fra Røhjell.

Etterlyser bobiloppstilling

Røhjell forteller at stadig flere byer og tettsteder legger til rette for bobiler, og viser til blant annet Trondheim som har tilrettelagt en plass ved Nidarøhallen.

– Dette er et stort og voksende marked, og det er en myte at bobilturister ikke legger igjen penger, sier Røhjell, som ikke forstår at Oppdal kommune fortsatt ikke har tilrettelagt for bobilturister i sentrum.

– Dette ville vært et kjempeløft for næringslivet i sentrum. Der det er lagt til rette stopper mange bobiler, avslutter Røhjell.