Mandagens møte var det andre av tre sonderingsmøter forhandlingsutvalgene i Oppdal og Rennebu skal ha i forbindelse med kommunereformen. Mens det første møtet gikk for lukkede dører, ble dagens møte åpent.

- Det tok litt tid før vi kom i gang, på grunn av at vi måtte ta noen runder på hvor vidt vi skulle ha lukket eller åpent møte, forteller Kirsti Welander til Opdalingen.

Politikerne avsluttet dagen rundt halv fem mandag ettermiddag, og Welander var godt fornøyd med hvordan dagen hadde gått.

- Vi hadde en god dialog underveis og vi kom fram til gode forslag og punkter som vi tar med oss videre til neste møte. Det ble selvfølgelig mer diskusjon på enkelte punkter enn andre, men slik vil det alltid være, sier hun.

Forhandlingsutvalgene jobber nå med et forslag til en intensjonsavtale. Målet er at forslaget til en avtale skal bli klar i løpet av onsdag.

- Det er vanskelig å si om vi er mer fornøyd med noe enn andre etter denne dagen. Men det var ting det ble mer diskusjon rundt, som blant annet kommunesenterfunksjonen. Men jeg føler vi har fått en fin forståelse i forhandlingsutvalgene, kommenterer ordføreren.

- Jeg ser på det som naturlig at kommunesenteret legges til Oppdal, men vi er også opptatte og tydelige på at vi ønsker å ivareta offentlige arbeidsplasser i begge kommuner. De kommunale tjenestene skal være der folk bor, sier hun.

Welander har stor tro på at de kommer i havn i løpet av møtet på onsdag, som finner sted på rådhuset i Berkåk fra klokka ni.