Det unge medlemmet i Rennebu AUF sier det er viktig å se fremover. Men en skal heller ikke glemme sin historie.

- 1. mai er en dag vi skal se tilbake på alt det fantastiske vi har oppnådd, men vi skal samtidig rette blikket fremover, sa hun, og fortsatte;

- Arbeid til alle har alltid vært jobb nummer en for arbeiderbevegelsen, for gjennom et trygt og godt arbeidsliv kan mennesker oppfylle sine drømmer og mål. At folk er i arbeid er viktig for den enkelte, men også for hele samfunnet. Vi må skape for å dele, sa Dahlshaug iapellen til sine partivenner.

- Ungdom utgjør en stor gruppe blant de arbeidsledige. De er desverre de som først havner utenfor arbeidslivet, og de siste inn igjen i vanskelige tider. Vi fortjener en regjering som som prioriterer vår fremtid, en regjering som setter arbeid foran skattekutt til de rikeste. En regjering som lytter til ungdommen og tar oss på alvor, sa Anna Dahlshaug i sin tale.

2500 mister jobben hver uke

Fylkestingsrepresentant for Ap , Gunn Elin Flakne, kom direkte fra Oppdal, og rakk bare en kjapp kaffekopp før hun entret talerstolen. Også Flakne hadde hovedfokus på den økende arbeidsledigheten. Ikke så rart, når årets hovedparole er "Arbeid for alle". Flakne mener at den sittende regjeringen bagatelliserer problemet.

- Når Erna og Siv påstår at regjeringens tiltak virker, er det for meg temmelig respektløst, når vi samtidig vet at 2500 arbeidstakere mister jobben hver uke i Norge, sier hun.

Flere i Frp uttaler at 1. mai har gått ut på dato, en påstand som også får Flakne til å reagere. Blant annet tenker hun på alle bedriftene som flagger ut, ikke for at de er ulønnsomme, men for at de ikke er lønnsomme nok for sine eiere.

- Vil minnes de i helikopterulykken

For arbeiderbevegelsen er 1. mai fortsatt en kamdag, for det er fortsatt er mye å kjempe for. I tillegg er dette også en festdag, der det tenkes i ærbødighet på de som gikk foran. I sin tale hedret Flakne også de som ble berørt av den tragiske ulykken ved Bergen.

- Jeg vil også på denne dagen minnes de som mistet lived i helikopterulykken. De var alle arbeidsfolk, akkurat som oss, sa hun til de fremmøtte på torget, som koste seg i flott, men kjølig vårvær på Berkåk.