Potetbonde Øystein Riise på Driva forteller at det er lenge siden det er satt så mye potet i Oppdal, ja, kanskje snakkes det om en aldri så liten rekord.

- Folk er blitt mye mer fokusert på kortreist mat, de vil vite hvor maten de spiser kommer fra, og da er det viktig med lokalt produsert mat.

Riise understreker også at matbutikkenes fokus på kvalitet og lokal mat også er en del av årsaken til at det nå settes såpass mye potet i jorda.

Potetbøndene har hatt seg en prat seg i mellom, og derfor satses det litt ekstra på velsmakende fjellmandel fra Oppdal i år.

Selv er Riise i gang med et forsøksprosjekt der han håper å kunne ta opp den første nypoteten allerede i august.

Det vil i så fall være duket for en ny rekord, kommersiell potetdrift har tradisjonelt betydd nypoteter adskillig senere på høsten.

Men man høster som kjent som man sår - så potetbønder i Oppdal og Rennebu har travle dager - mesteparten av årets avling bør være i jorda de neste dagene.