Vitnett vinner et offentlig anbud, og mottar rundt 1,8 millioner kroner i tilskudd for å bygge ut tre områder i Oppdal.

Tortalt skal det investeres rundt seks millioner kroner de neste to årene, noe som vil medføre et vesentlig bedre bredbånds- og tjenestetilbud for de som bor og arbeider i de aktuelle områdene, der også fritidsbebyggelsen vil bli hensyntatt.

Onsdag ble utbyggingsavtalen undertegnet av ordfører Kirsti Welander og Stig Strand i Vitnett.

- Vi er svært glad på Oppdal og kundenes vegne, og er stolt over å ha vunnet frem i en krevende anbudsprosess, sier Strand.

Stor fiberutbygging

Avtalen betyr at det i løpet av 2016 og 2017 vil bli utbygd nytt fibernett i følgende områder:

  • Nordmjøen og Vollanområdet

  • Gardåenget, IMI Stølen mot Hallset

  • Ålbu og Bree mot Munkvoll

Det er totalt rundt 800 bygg innenfor disse utbyggingsområdene, og Strand har beregnet at nærmere 200 bygg vil bli oppkoblet i løpet av 2016 og 2017.

Ordfører Welander gratulerte Stig Strand og Vitnett med kontrakten, som de vant i sterk konkurranse med Telenor.

-  Vi i Oppdal kommune er veldig positiv til samarbeidet med Vitnett, sa Welander. Stig Strand er en av de vi kan takke for at vi ligger så bra an med bredbåndsutbyggingen i Oppdal.

Hun skrøt også av fylkeskommunen som har bidratt sterkt til å skaffe tilskuddsmidler til kommunen.

Skryt fra ordføreren

Selv om kommunen ikke hadde satt av penger i handlingsprogram eller budsjett, ble det hostet opp vel en million kommunale kroner til prosjektet i tillegg.

- Det er viktig at alle er innstilt på å trå til når sjansen byr seg, sa Welander, og takket utviklingsleder Jan Kåre Husa i kommunen for at søknad ble sendt, og bidro til å finne kommunale midler til prosjektet.

- Det er bra at kommunen har handlingsrom til å få til dette, og det er veldig gledelig at Vitnett har vunnet kontrakten i en hard konkurranse, la Welander til. Når Vitnett vinner anbud, vet vi at vi får mye ekstra. De sitter på mye lokalkunnskap og kompetanse.

- Vitnett er en liten juvel, med god ledelse og dyktige medarbeidere, og som tar et stort samfunnsansvar, mente Welander.

Welander understreket viktigheten av at alle har god tilgang til internett, og at dette nå er like viktig infrastruktur som elektristet har hatt.

Fiber i Storlidalen

- Jeg kan samtidig avsløre at utenom denne avtalen vil det også bli utbygd fiber utover i Storlidalen, forteller Strand. Dette takket en avtale vi har inngått med Telenor.

Han forteller at Telenor skal bygge ut fiber til sine mobilmaster i Storlidalen.

Han antyder at fibrerutbyggingen i Storlidalen vil skje i løpet av 2017.

Vitnetts målsetting

- Vitnett har som overordnet målsetting at flest mulig i Oppdal skal få et høyhastighetstilbud basert på fiber og med tilhørende fleksibelt tjenestetilbud, forteller Strand

- Vitnett er også opptatt av å samarbeide med andre aktører som f.eks Telenor om felles føringsveier. Dette for å forbedre mobiltilbudet og å redusere utbyggingskostnadene i bygdas mer «grisgrendte områder».

- Med fiber kan brukerne få levert flere tjenester over en og samme kabel, slik som f.eks høyhastighets Internett, digital TV, telefoni-tjenester og alarm & overvåking. Dette gir som oftest rimeligere tjenester for brukeren, forklarer Strand.

- Elektronisk kommunikasjon er en vesentlig del av hverdagen til folk flest, og høyhastighets internett er grunnleggende nødvendig for at oppdal fortsatt skal kunne utvikle sitt næringsliv og være en attraktiv bostedskommune, sier han.