Oppmøtet tyder på stort engasjement fra rennbyggen, for det var stuvende fullt på Sandbrekka da det første av to folkemøter om kommunereformen ble avholdt tirsdag kveld.

Ordfører Ola Øie i Renebu innledet møtet med å gå gjennom intensjonsavtalen, før rådmann Birger Hellan og Norun Fossum fra plankontoret orienterte om hvilke utfordringer man så for seg i tiden fremover.

- Som rådmann kan jeg si at at for å møte fremtidens behov bør vi søke samarbeid, og vi må passe oss så vi ikke får en utvikling med gradvis svekkede tjenester, sa Birger Hellan.

Folk fra salen ble gitt anledning til å komme med innspill, og selv om det ikke var så mange som tok ordet, viste det som ble sagt, at rennbyggen er nokså delt i synet på en eventuell sammenslåing med Oppdal, det kommer i stor grad an på hvor i kommunen de bor.

Ordfører i Oppdal, Kirsti Wellander kom til løvens hule med rak rygg, og hun skrøt av rennbyggene etter møtet og syntes innleggene fra salen var balanserte.

Hun syntes det var bra med alle spørsmålene som ble reist, og har stor forståelse for at folk er urolige.

- Jeg skjønner at folk er engstelige, for vi går jo inn i noe vi ikke helt vet hvordan blir. Det er helt naturlig at folk leter etter svar, svar vi ikke har i dag, sier hun.

Innleggene fra salen var balanserte, men det var skeptikerne som ikke uventet fikk de høyeste klappsalvene.

Tidligere politibetjent Bjørn Trøite høstet kveldens største applaus. Trøite la ikke noe skjul på sin mening om saken, og viste blant annet til flere eksempler, der rennbyggen og oppdalingen er temmelig ulike av natur.

- Oppdalingene er langt flere, men det er lettere å rekruttere barnehjemsplasser i Rennebu. Og på frivilligsentralen i Rennebu sliter de ikke med å få folk til å kjøre ut mat. Det gjør de i Oppdal. Etter mitt skjønn snakker vi om to forskjellige kulturer, men jeg sier ikke at en sammenslåing er nedenom og hjem for Rennebu. Men jeg tror Rennebu er best alene, sa han.

- Jeg synes vi har mye godt å lære av hverandre, og at vi kan tilføre hverandre noe, sier ordfører Kirsti Wellander.