Innen 1. juli i år må Oppdal og Rennebu fatte vedtak på om de vil slå seg sammen til en storkommune eller ikke.

Nå står flere folkemøter for tur samt innbyggerundersøkelser i tidsrommet 6.- 10. juni og folkeavstemning i høst.

Tirsdag ble det holdt folkemøte på Sandbrekka i Rennebu.

Neste folkemøte for rennbyggen er tirsdag 31. mai på Mjuklia.

– Vi håper å få til god dialog med befolkningen. Det handler om å få ut riktig og objektiv informasjon, slik at folk får et grunnlag til å ta et standpunkt i innbyggerundersøkelsen, sier ordfører i Rennebu, Ola Øie.

Vil høre på folket

Øie vil låne ord fra ordfører Are Hilstad i Meldal kommune. Under et møte sa Hilstad at han ikke skal fortelle innbyggerne hva de skal mene, men de skal fortelle han hva de mener.

– Det å få signaler fra befolkningen i Rennebu vil bety veldig mye. Jeg håper så mange som mulig stiller opp på møtene, forteller ordføreren.

– Hva om et stort flertall av innbyggerne sier nei til sammenslåing under folkeavstemningen i høst?

– Jeg vil høre på folket. Det vil være feil å ikke ta hensyn til dem. Det handler om kultur og identitet. Med våre økonomiske forutsetninger mener jeg vi kan klare oss selv, sier Øie.

– Et stort ansvar

For innbyggerne i Oppdal skal det holdes folkemøte i kulturhuset torsdag 26. mai.

– Jeg oppfordrer folk til å sette av kvelden. Vi skal informere om konsekvensene av å stå alene og mulighetene ved å slå seg sammen med Rennebu, sier oppdalsordfører Kirsti Welander.

Under folkeavstemninger rundt om i landet har ikke oppslutningen bare vært lav, flertallet har stemt imot å slå sammen kommunene.

– Det ligger i vår natur å ikke være positiv til endringer. Det hviler et stort ansvar på lokalpolitikerne, sier Welander, som mener at summen av dialog gjennom folkemøter, innbyggerundersøkelse og en eventuel folkeavstemning må ligge til grunn for avgjørelsen som blir tatt.