Onsdag hadde kommunestyret i Oppdal en ny runde med opparbeidelsen av sentrumsarealet sør for riksvei 70.

Bakgrunnen for at saken ble tatt opp på nytt var at ordfører Kirsti Welander har fått nye opplysninger fra konsulentfirma Sweco.

De peker på at alternativ 1 med svingen vil føre til dårligere sikt ved passering av Skifer Hotel. Store kjøretøy vil også få det krevende når de skal transportere varer til Aunasenteret. I tillegg vil det bli behov for mer masse ved dette alternativet. Det må ogå fjernes noen bjørketrær om «skisse en» realiseres.

- Jeg synes dette er vesentlige argumenter for å behandle saken på nytt. Jeg ville ikke holde tilbake informasjon som kan få store økonomiske konsekvenser for prosjektet, sa Welander, som har registrert at saken har fått stor oppmerksomhet i aviser og på sosiale medier den siste tiden.

Venstre imot

Ordføreren synes det er merkelig at det har blitt en så stor diskusjon på grunn av en sving.

- Det blir ikke et gråere sentrum av at vi kutter en sving. Men det blir det hvis vi må fjerne trær. Jeg håper vi går for rådmannens tilråd, sa Welander.

Venstre og Kyrre Riise ville gå for skisse to med knekken.

- Når vi snakker om et grønnere sentrum betyr ikke det nødvendigvis flere trær og plen. Men det skal tilrettelegges for de myke trafikantene, sa Riise fra talerstolen.

- Først ble det sagt at svingen kan gjøre at bilister tar mer hensyn og kjører forsiktig, mente han.

Går for skisse 2

Et flertall av kommunestyret stemte for å gå for «skisse to» med en rettlinjet strekning. Kun seks representanter i Ventre og Ketil Jacobsen (Uavhengig) stemte mot rådmannens tilråding.

Rådmannens tilrådning som ble vedtatt lyder som følger:

Kommunestyret vedtar endring av opparbeidelse av arealet mellom Skifer Hotel og Smak og Behag/G-sport som beskrevet i saken og i tråd med med skisse 2.