Under onsdagens kommunestyremøte ble Oppdals framtidige barnestruktur diskutert. Saken som først og fremst ble tatt opp var om Stølen private barnehage skulle få kjøpe den kommunale tomta Bjørkmoen 3.

Gerd Mette Drabløs (V) la sammen med Høyres Ingvill Dalseg fram et forslag om å selge tomta til Stølen private barnehage, som i dag leier lokaler i anlegget til IMI Stølen.

- At barnehagen etablerer seg i Bjørkmoen betyr ikke kapasitetsutvidelse og økning i kommunal støtte fordi antall plasser vil bli det samme som i dag, mente Venstre-politikeren.

Etter å ha blitt rådført av representanter i kommunestyret, trakk Høyre og Venstre sitt forslag og kom heller med et tilleggsforslag til driftsutvalgets innstilling:

"Oppdal kommune forbereder sak som legges fram for formannskapet om et salg av den kommunale barnehagetomta Bjørkmoen 3."

Arbeiderpartiet sto på sitt forslag der de mente at det bør bygges ny kommunal barnehage ved Bjørkmoen.

Gikk for driftsutvalgets innstilling

Etter gruppemøter og mye diskusjon ble det votert over driftsutvalgets innstilling, tilleggsforslaget til Venstre og Høyre og forslagene til Ap.

Arbeiderpartiets forslag falt med åtte stemmer. Det samme gjorde tilleggsforslaget til Venstre og Høyre, som totalt fikk ti stemmer.

Ett enstemmig kommunestyre gikk for driftsutvalgets innstilling, som lyder som følger:

"Med tanke på en fremtidig mulig knapphet på plasser, bør det utarbeides en beredskapsplan som vurderer utbygging av både kommunale, private og foreldredrevne barnehager i kommunen. I denne sammenheng vurderes også bruk av tomta i Bjørkmoen."

Dette betyr at Støen private barnehage ikke får kjøpe den kommunale tomta med det første.