Vi telte i overkant av 30 personer i storsalen og da er politikere og administrasjon i fra Rennebu og Oppdal medregnet.

- Det var i hvert fall veldig stor forskjell på oppmøtet her og på Sanbrekka, konstaterte Rennebus ordfører Ola Øie, og sikter til tirsdagens folkemøte i Rennebu, der salen ble for liten, og folk måtte sitte i tilstøtende rom for å få plass.

Hva som er grunnen til Oppdalingens labre interesse, er neimen ikke lett å ha noen klar formening om. Kanskje skyldes det at sommeren endelig kom på besøk denne kvelden, eller heller det at en sammenslåing betyr mere for rennbyggen enn for frieren i sør.

- For min egen del har jeg større mulighet til å kjenne på hva folket føler, i og med det store engasjementet i Rennebu, sier Øie.

Aldersammensetningen i kulturhuset var også nokså betenkelig. for det var som Hans Bøe sa det i sitt innlegg fra salen:

- Det er nesten bare de to Olaene (Husa Risan og Øie, journ. anmrk.) som er yngre enn meg her i kveld. Det synes jeg er et tankekors, og kan bety at valgdeltakelsen i folkeavstemningen også blir veldig lav.

Det må imidlertid sies at de som kom med innspill, så absolutt hadde noe å fare med, og møtte godt forberedt.

Helge Toftaker sa blant annet at han så på en sammenslåing som en styrke i forhold til videregående skole, og lanserte samtidig ideen om å etablere en folkehøyskole i regionen, og da gjerne i Rennebu.

Ola Arne Aune var, i likhet med flere andre, sterkt kritisk til styresmaktene i Oslo.

- Vi vet jo alt for lite på hva vi skal stemme over. Mange stemmer nei av trygghet, fordi de ikke vet hva de eventuelt sier ja til. Jeg synes dette er slett politisk håndverk fra Oslo. Jeg tror uansett at dette kan føre til at Oppdal og Rennebu kan samarbeide mye mere, uansett utfall, sa han.