Bøndernes har stått tomt siden produksjonen av kjøtt ble avsluttet i 2006. Nå har bygget fått nye eiere, og det er Inger Hanne Myran og Arne Vidar Myhre som skal skape liv i bygget igjen.

– Vi har funnet ut at vi trenger mer plass til vår produksjon, både til catering og av vannet, forteller de til Opdalingen.

De har tenkt lenge på å finne seg en ny plass, men har ikke funnet det perfekte bygget til deres bruk, før nå.

– Vi kommer til å skalere det ned til vårt bruk. Det er veldig mye areal og rom i dette bygget, og det er ikke alt vi får bruk for. Vi kommer til å bruke maks 1000 kvadrater til vår produksjon, og de resterende 3000 kvadratmeterne håper vi å få leid ut til andre næringsaktører, sier Arne Vidar Myhre.

Han forteller videre at ved å flytte produksjonen inn i det gamle slakteriet, har de mulighet for å utvide produksjonen etter hvert.

– Etterlengtet

Deres hovedfokus for å kunne flytte ut av der de holder til i dag, var å finne et bygg som kunne tilby dem mer plass.

– I tillegg til store rom innvendig, har vi også god plass utvendig. Jeg driver i tillegg med salg av Norgeshengeren tilhengere, og her har vi den plassen vi trenger, sier Myhre.

– Det er lettere å fylle opp en stor plass enn å utvide en liten plass, sier Myran.

Planene deres er å flytte all produksjon ned til bygget. Både når det gjelder matproduksjon til catering, produksjon av saft og syltetøy og ikke minst produksjon av Oppdalsvannet. I tillegg kommer de tett på de lokale råvarene som de benytter seg av i produksjonen.

– I tillegg til at vi tar på oss å lage mat til større arrangement og lunsje til bedrifter, produserer vi også produkter fra Oppdal til butikkene, sier de.

De forteller at det kommer til å skje store forandringer innvendig. Et nytt kjøkken skal på plass, i tillegg til kjøle- og fryserom.

– Det vi holder på med plasskrevende, og nå får muligheten til å ha ting på egne rom. Nå kan vi stenge døren og gjøre den jobben uten at vi må ommøblere hele kjøkkenet for å få jobben gjort. Kjøle- og fryserom har vært savnet hos oss, og så vi gleder oss til å få det på plass, sier Myran.

– Utelukkende positivt

Det er ikke så veldig lenge siden de lanserte Oppdalsvannet i butikkene, og tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg.

– Vi har fått utelukkende kun positive tilbakemeldinger. Ikke en eneste har vært negativ, og det setter vi utrolig stor pris på, sier Myran.

– Nå må vi også snart fylle på lageret i butikkene igjen, sier Myhre.

Per dags dato har vannet ikke blitt lansert utenfor Oppdal, men på lengre sikt håper de at flere får øynene opp for oppdalsvannet.

– En av grunnene for at vi nå også velger å flytte, er at vi får muligheten til å kunne utvide vårt geografiske område for salg av oppdalsvannet. Hjemme har vi ikke plass til automatisk tappeanlegg, men i vårt nye lokale har vi plass til det, og forholdene ligger til rette for at vi kan effektivisere og gjøre produksjonen enklere, sier de.

Nytt tilskudd

Når det er sommer, er det større fokus på produksjon og messer, og da reiser de rundt på forskjellige messer, og er ofte en god del i Trondheim på Bondens marked.

– Å reise rundt gir oss muligheten til å gjøre andre obs på hva vi driver med og hva vi kan tilby. I tillegg gir det mersalg. En ting er det vi selger der inne, men vi opplever også at folk utabygdes kommer innom for å kjøpe varer av oss. Et eksempel er at det var ei fra Oslo som ringte og ville bestille ti flasker med kreklingssaft. Da hadde hun vært innom oss på Bondens marked og sett hva vi kunne tilby, sier Myhre.

Han forteller at de har vurdert å starte opp en nettbutikk, men sier at det største problemet vil være frakte, fordi det koster en god del.

De har også planer om å presentere to nye drikker, en bjørkedrikk og en kreklingdrikk.

– Dette blir som en brus. Vi håper vi skal ha dette klart til matauk i slutten av juni, sier de og legger til at de har alt på plass og er klare for å starte produksjonen av nye varer.

Vil skape liv i bygget

Både Myran og Myhre har håp om å ha alt på plass i løpet av høsten.

– Vi har forventninger om at det skal bli enklere og greiere for oss. Vi håper at vi nå slipper å måtte flytte på alt når vi skal fra en produksjon til en annen, sier Myhre.

De forteller at de allerede har fått ordnet opp i alt av vann og rør, for det har vært avstengt siden bygget ble stengt.

– Bygget er i tålelig grei forfatning, i tillegg er det svært tett, for det finnes ikke støv, sier de.

Begge gleder seg til å skape liv i bygget.

– Dette er et bygg i Oppdal med mye historie. Alle vet hva du snakker om når du sier Bøndernes. Vi har brukt mye tid på at uteområdet skal se respektabelt og imøtekommende ut, og fasaden skal også få seg noen strøk med oppussing, sier de.

– Når vi har fått kommet oss i orden her, så kan det hende at det også på lengre sikt vil bli muligheter for et lite utsalg her i bygget, sier de.