- Folk flest stoler på det tekniske, og er mye mere opptatt av innredning og interiør.

Det forteller Trygve Lauritzen ved Prøven Bil, Oppdal. Den erfarne bilmannen legger til med et glimt i øyet;

- Men det er lurt å snakke med kjerringa før handelen, for hvis du ikke henvender deg til damene, har du tapt.

Folkene ved Prøven opplever en stigende interesse for bobil. Noen selger til og med hytta eller båten for å gå over til farkosten som gjerne har både innlagt dusj, dobbeltseng og kjøkkenkrok.

Men for de aller fleste er nok bobilen mer ett supplement enn en erstatning.

- Volumet ligger nok i segmentet 3,5 tonn og i prisklassen 6 - 900 000 tusen. For da kan alle med sertifikat kjøre, sier Jostein Tøfte.

De aller største modellene, de som passerer millionen og vel så det, egner seg best på landeveien.

- De litt mindre kan like godt benyttes til fjells, til sjøen eller om man vil; en tur til Spania, sier Tøfte.

Felles er at bobilene av i dag har utmerkede kjøreegenskaper, og de er heller ingen sinker i trafikken. Slik de kanskje var for en del år tilbake.

- De kjører glatt opp Gråura i både 80 og 90 km/t, sier Lauritzen.

Odd Erik Røhjell og Per Arne Hoel driver hver sin bobilutleie business, men samarbeider gjerne for å fylle opp kundeporteføljen. De disponerer tre biler og merker godt den økende interessen. Folk som vurderer en handel, kan leie bobil noen dager, for liksom å teste ut om dette passer dem.

- I Oppdal har vi utrolig mange fine plasser man kan oppsøke med bobil, uten at man behøver å tenke på campingplasser eller hotell. Også for folk som for eksempel skal på familiebesøk, på et stevne eller lignenede, er bobil en veldig praktisk løsning, sier de.

Ved Prøven har det i ett par dager vært spesielt fokus på bobiler, og potensielle kunder har strømmet til. Flere har kjøpt, og flere vil det bli.

- Ja, vi har hatt bra med besøk, og mange har vist interesse for å kjøpe, sier Trygve Lauritzen.

Fleksibiliteten ved å disponere en bobil, er det mange som trekker frem som et viktig moment. For om det blåser kaldt fra ifra nord, er det bare å hive toalettmappa i bilen og kjøre sørover. Eller hvor nå finværet skulle befinne seg.

- Folk søker friheten ved å investere i en bobil, slår Trygve Lauritzen ved Prøven Bil fast.