Under mandagens bygningsrådsmøte i Oppdal kommune ble «Snøscooterløyper for fornøyelseskjøring i Oppdal kommune – avklaring av områder for traseer» tatt opp til behandling.

I kommunestyret 16. desember 2015 fremmet Høyres representant Olav Martin Mellemseter (H) en interpellasjon angående utredning av snøscooterløyper for fornøyelseskjøring, og la frem et forslag til vedtak. Arbeiderpartiet ved Kirsti Welander fremmet et tillegg til forslaget, og et vedtak ble fattet.

- Jeg vil skryte av arbeidet som har blitt gjort. Ved å utrede dette området unngår vi å berøre primærområdene til tamreinen, sa Mellemsæter, som ser for seg ei rundløype i området Skardalen - Grytdalen.

- Mange imot trasé på nordsiden

Høyre-politikeren mener det også bør settes ned en arbeidsgruppe for det videre arbeidet. Det var flere av representantene i bygningsrådet enige i, men ikke i første omgang.

- Først må grunneierne få si sin mening. Vi må tenke på hvordan vi skal selge inn dette til grunneierne på best mulig måte, mente Anne-Grete Hoelsether (Ap).

Senterparties Ola Skarsheim foreslo å stryke punkt 1 i rådmannens tilråding, som foreslår skogsområdet på østsiden av Byna fra Oppdal sentrum og nordover mot kommunegrensen til Rennebu som et alternativ til trasé.

- Jeg har hørt flere grunneiere som er sterkt imot å åpne for en scootertrasé på nordsiden av Oppdal. Jeg mener vi bør bruke ressurser ved Skardalen-Grytdalen, mente Skarsheim.

Enstemmig vedtatt

Rådmannens tilråding med forslaget til Ola Skarsheim om å stryke punkt 2 ble enstemmig vedtatt av bygningsrådet.

Bygningsrådet ber om at rådmannen avklarer mulighetene for å etablere snøscooterløyper med grunneierne i følgende områder: Fjellområdet mellom Skardalen – Grytdalen.

Nå skal kommunestyret behandle saken videre på onsdag.