Bjørn Østbye er formann i Grytdalen Hytteeierforening i Oppdal. Han liker ikke planene om fornøyelseskjøring med snøscooter i området Skardalen - Grytdalen i Oppdal.

- Min første reaksjon da jeg leste artikkelen var at det måtte være en forsinket aprilspøk. Jeg synes det er veldig rart at de i det hele tatt finner på noe sånt, sier Østbye til Opdalingen.

- Vi har i en årrekke jobbet mot utbygging av hytter i disse områdene av samme grunn. Reinen er veldig følsom og Grytdalen har bevisst vært vernet for at man skal kunne ferdes i fred og ro i utmarka. Det blir veldig dumt å starte med scooterkjøring midt opp i dette, legger han til.

Flere hytteeiere reagerer

Hytteoppdalingen som er bosatt i Trondheim har allerede fått flere negative reaksjoner fra andre hytteeiere.

- Det er en massiv holdning blant andre. Jeg har fått flere meldinger fra folk som har lest artikkelen, forteller Østbye og henviser til kommentaren fra en annen hytteeier på Grytdalen Hytteeierforening sin facebookside:

«Fornøyelseskjøring med snøscooter i våre nærområder er svært uønsket. Hva gjør hytteeierforeningene i Grytdalen/på Oppdal i forbindelse med behandling av denne saken?».

Grytdalen Hytteeierforening utgjør i dag cirka 70 hytter, mens Grytdalen-området har rundt 90 hytter.

- I første omgang hadde det vært fint å fått en kartskisse over planene, sier Østbye og legger til at han synes det er vanskelig å uttale seg bastant før han får flere detaljer om saken.