Det har lenge vært uklart om det i det hele tatt kom til å bli noe av det mye omtalte fellesgodefinansieringprosjektet.

En egen styringsgruppe har i lengre tid jobbet med å samle inn nok penger fra næringslivet slik at også kommunen kan være med på et spleiselag stort nok til at man får økonomiske muskler til å drive fram syv prioriterte fellesgodeprosjekter.

Styringsgruppen består av Ola Røtvei (styreleder), Siri Mette Furnes (ONF), Ane Hoel (Oppdal kommune) og Bjørn Sætrom (hytteprosjektet).

30 prosent inndekning

Til nå har man fått signerte avtaler til en verdi av 1,1 millioner kroner. Dette er i underkant av 30 prosent av det beløpet man har sett for seg at næringslivet skulle bidra med, 3,7 millioner. Oppdal kommune er ment å bidra med 2,3 millioner.

Ola Røtvei forteller at man i tillegg har tilsagt på avtaler som gjør at man kommer opp i cirka 1,5 millioner, og det er en såpass stor del av man ønsker å oppnå at styringsgruppen har besluttet å sette i gang prosjektet.

Blir informert

De største aktørene som stilte seg positive til prosjektet i utgangspunktet og forpliktet seg til de første treårskontraktene vil bli informert om beslutningen torsdag denne uken.

Pengene som kommer inn fra kommune og næringsliv skal brukes til syv prioriterte underprosjekter som skal komme fellesskapet til gode. De syv prosjektene er: "Skiløypene", "Sykkel", "Miljø, trivsel i sentrum", "Vertskapsrollen" (via VisitOppdal), "Felles markedsføring" (via VisitOppdal), "Arrangement" og "Utvikling av nye produkter".

Arbeidsom prosess

- Det har vært en arbeidsom prosess, forteller Ola Røtvei, – her har det ikke blitt brukt dyre konsulenter og folk utefra, det meste er gjort på dugnad, forklarer gammelordføreren.

- Dere har ennå ikke kommet i gang, likevel har kommunen avvist en del søknader fra prosjekter om pengestøtte med henvisning til fellesgode-prosjektet. Blir det ikke litt sånn at kua dør mens gresset gror?

- Jo, jeg synes vel kanskje det er litt enkelt å skyve saker over på oss når vi ikke har kommet i gang. Vi har sagt at vi ikke kan ta noe opp til vurdering før til høsten. En del av midlene har jo kommunen inne på årets budsjett for 2016, vi får ikke kommet skikkelig i gang før 2017.

Lettere neste gang

Fellesgodefinansieringsprosjekt blir det i alle fall, om en ikke med en like heftig pangstart som man kanskje hadde sett for seg. Røtvei er likevel positiv.

- Vi møter mye positivitet ute blant bedriftene, men det er snakk om treårskontrakter, og sånt må ofte styrebehandles. Vi får trøste oss med at når vi skal ut på ny runde og har bevist at vi leverer, da blir det lettere å få inngått nye kontrakter, uttaler Røtvei.