Det var i 2013 at kvinnen som nå er i slutten av 20-årene, ble stoppet av politiet på Ulsberg etter å ha vært på handletur nedover i Europa.

Målet for turen til Danmark og Nederland var å handle åtte kilo hasj og 4000 ecstasytabletter. Kvinnen skulle først og fremst være sjåfør siden hennes daværende samboer ikke hadde førerkort. Reisefølget besto av i alt tre personer fordelt på to biler.

Da kvinnen ble stoppet på Ulsberg var hun tydelig ruset og da politiet fikk foretatt en blodprøve viste den en konsentrasjon av amfetamin i blodet tilsvarende mer enn 1,2 i promille.

Trodde koffeintabletter var narkotika

Kvinnen sto tiltalt for å kjørt i ruspåvirket tilstand, samt innføring av cirka åtte kilo hasj fra Nederland, samt forsøk på å innføre 4000 ecstacytabletter.

Det viste seg at tablettene reisefølget hadde kjøpt ikke innehold ecstacy, men koffein. Rent juridisk er dette likevel straffbart siden tiltalte trodde at hun var i ferd med å smugle ecstacytabletter.

Tøff oppvekst

Kvinne har avgitt en uforbeholden tilståelse. Retten legger også til grunn i sin straffeutmåling at det har hatt gått uforholdsvis lang tid før saken er kommet opp.

Kvinnen har hatt en tøff oppvekst med store utfordringer; skiftende boforhold, psykiske problemer og hun skal også ha vært misbrukt av sin egen bestefar fra hun var fem til hun ble 14 år. Saken mot bestefaren er ennå ikke avsluttet.

Kvinnen er nå i en rehabiliteringsfase der hun er i ferd med å gjennoppta kontakten med sine to barn som for tiden bor i fosterhjem. Hun er også gravid med sitt tredje barn og har en anstrengt økonomi.

Dette førte til at retten kom fram til at en passende straff ville være 380 dager samfunnsarbeid, subsidiært ett år og fem måneders fengsel. Hun får også en bot på 5000 kroner, samt at hun mistet retten til å føre motorvogn i to år. Dommen ble forkynt 27. juni.

tore.aasheim@opdalingen.no

970 80 400