Du finner dem over alt. Syklende, gående eller kjørende i bil. Det er Pokémon-feber også i Oppdal. Skulle du plutselig få øye på en gjeng ungdommer på vandring, er de mest sannsynlig på jakt etter monstre i mobilspillet «Pokémon GO», som har tatt verden med storm.

- Jeg skjønner ikke hvorfor Zubat skal være så vanskelig å fange. Jeg har brukt fem pokémonballer på den, sier Tobias Ørstad (17) til de andre spillerne som står rundt ham.

Samme person står bak Facebook-gruppa «Pokémon GO: Oppdal», som i skrivende stund har 62 medlemmer.

- Man får dilla

Mandag kveld strømmet folk til utenfor rådhuset i Oppdal. En av de ivrige spillerne, Arve Husby, hadde satt ut lokkemiddel i spillet for å tiltrekke de japanske tegneseriefigurene. Ikke uventet hadde andre spillere hørt rykter om dette og ville være med på moroa.

- Det er superartig! Lørdag kveld var vi ute i fire timer og lette etter pokémonfigurer, forteller Ørstad.

- Hva er det som er så morsomt med spillet?

- Det er nesten litt vanskelig å forklare. Man får dilla og vil hele tiden hadde flere og bedre Pokémons, sier 17-åringen.

Har gått 28 kilometer

Kompisen Jakob Skjøtskift (17) lastet ned det populære spillet 13.juli. Siden da har han totalt gått 28 kilometer på jakt etter Pokémons.

- Det bringer folk ut i naturen. De som kanskje ikke beveger seg så mye til vanlig er nå ute og går, sier Skjøtskift.

Det nye spillet, «Pokémon GO», går ut på at man ved hjelp av mobilens GPS kan bevege seg rundt på kartet og fange monstrene som dukker opp. Målet er få figurene man fanger i høyest mulig level. For å få til dette må man trene dem.

Nintendos klassiker fra 90-tallet

Spillet ble lansert som et rollespill til Game Boy i 1996 av videospillgiganten Nintendo, og har blitt den nest mest suksessfulle videospillfranchisen i verden, bak Mario-serien.

Pokémon var også en populær TV-serie på starten av 2000-tallet. I tillegg husker nok mange de populære Pokémon-kortene man byttet til seg i skolegården.