Juniblest og Mercedes er henholdsvis en traust Nordlandshest og en fyrrig senorita fra Spania. Sammen med rytterne Nora Krågebakk og Oda Tiller, og ikke minst, eller rettere sagt, den er jo minst; den dansk/svenske gårdshunden Bambini, som løper ved siden av med sine korte ben, tilbakelegger de strekningen Oslo - Trondheim først og fremst for å rette fokus på barn som sliter med ulike usynlige funksjonshemninger.

Fredag ettermiddag red de inn på tunet till Anne Ingeborg og Trond Jære på Nylende i Rennebu. Her fikk de overnatting med helpensjon, før turen gikk videre inn mot det endelige målet, Nidarosdomen i Trondheim.

- Vi representerer Mylder, en grønn omsorg i Oslo, der målet er å skaffe tilbud til barn som sliter med ADHD, angst, depresjoner og andre usynlige funksjonshemninger, forteller Nora Krågebakk.

Turen er mest ment for å skape blest om prosjektet, og damene på hesteryggen driver derfor ikke med aktiv pengeinnsamling på turen. Hos den aktive skytterfamilien Jære, er det også blitt pratet mye om "Skyting for mestring", som også er et tiltak i første rekke rettet mot barn og unge som sliter med konsentrasjonsvansker og andre såkalte usynlige hemninger.

Stort engasjement med ulik inngang, men for felles sak, med andre ord.

Turen på hesteryggen, startet fra Oslo S den 28. juni, gikk gjennom Slottsparken (som var det første grøntområdet på turen), og videre nordover, før planlagt ankomst Nidarosdomen er formiddagen den 28. juli. Altså en reise på temmelig nøyaktig en måned.

- Vi har en maksgrense på tre mil om dagen, så du kan godt kalle turen for "slowriding in the sun", sier Nora, før hun legger til ...and in the rain.

Fra Nylende er planen å ri til Å i Meldal, før turen etter hvert fortsetter frem til målgang i trønderhovedstaden kommende torsdag.