Ved Granmo camping i Oppdal har det aldri tidligere vært så mange gjester som i sommer.

- Flere enn tidligere, selv om det også var nokså fullt i fjor. Økningen i år skyldes først og fremst flere bobiler og campingvogner, sier innehaver Lars Hevle.

Noe som også skiller dette året fra andre, er tilstrømningen av turister fra fjernere strøk.

- Det er flest nordmenn her, men også mange fra Tyskland, Belgia, Frankrike og andre europeiske land.  Nytt i år er at det er folk her fra Asia, USA og andre fjerntliggende land, sier han.

Hevle tror mange velger Norge på grunn av tryggheten.

- Europeiske gjester jeg har snakket med, forteller at dette er året man bør feriere i Norge. Dette skyldes først og fremst uroen i Europa, men også at den norske kronen er gunstig for tiden. Selv om akkurat det siste mere kommer som en bonus på turistene, når de blir oppmerksomme på det, smiler han.

Uansett årsak, Camilla Nerleir Søtorp og Ann Siiren Hevle i resepsjonen, har mer enn nok å henge fingrene i. Da avisa stakk innom søndag ettermiddag, svingte det jevnlig kjøretøy av alle slag og av nær sagt alle nasjonaliteter av fra E6 og inn på campingplassen, i håp om å skaffe seg husly for en eller flere netter.

De blide og serviceinnstilte jentene tar i mot nye gjester med et smil.

- Vi lærer språk og så er det veldig greit å ha en sommerjobb, sier de, før de halvt motvillig blir med på trappa for en kjapp fotoseanse.