Familien Groven fra Kleive i Romsdal er ferske campingvogneiere. Ikke nok med det, de er også i full sving med å sette opp ett spikertelt på forskriftsmessige 15 kvm. på Granmo camping, da Opdalingen stanser for å slå av en prat.

- Vi valgte Oppdal,  blant annet for å kunne benytte oss av stedets tilbud på vinterstid. Vi er glade i å gå på ski, forteller mamma Lene Groven, opprinnelig fra Batnfjorden på Nordmøre.

Kristine (9) og Leander (5) synes det er litt kjedelig når mamma og pappa snekrer spikertelt. Hele tiden, liksom, men trøster seg med at snart går turen til Legoland.

- Ja, i august blir det et par uker i Danmark med campingvogn. Det blir bra for oss alle, bekrefter pappa Gunnar Groven.

Lene forteller at hun er vant til campinglivet, helt fra hun var barn.  At Granmo camping ble valgt som stedet å sette opp spikertelt, handlet som sagt mye om vinterlige sysler.

- Når vi er på skitur, går jeg fra alle sammen, påstår Kristine og da kommer det fort innspill fra lillebror, som på sin side kan fortelle at han er en mesterhopper, som til og med har holdt seg på bena hele unnarennet, etter et av sine lange svev.

Men nå er det tross alt sommer, og da er det annet en å finne på.

- Det er bedre her på campingen om sommeren enn vi trodde. Det er alltid noe som skjer, og barna har lekeplasser og mye annet å finne på, sier Lene.

Det kommer plutselig ei flodskur, og snekkermesteren får det travelt med å dekke til materialstabelen. Det buldrer litt der oppe også, og Kristine klapper i hendene og er bent ut sagt begeistret når det tordner.

Lillebror er noe mere skeptisk, men ikke verre enn at han gir seg med ut, når det meste av sommerregnskura har gitt seg.

På hver sin sykkel fortsetter de utforskningen av nærmiljøet. Like greit å bli ordentlig kjent, nå som mamma og pappa holder på å bygge et helt hus her.