Operasjonsleder Astrid Metlid ved Sør-Trøndelag politidistrikt forteller at det slett ikke er bare politiet som passer på og rapporterer fra trafikken.

I sommer har det vært mange meldinger fra andre veifarende som i frustrasjon, redsel og sinne har kontaktet politiet. Og siden Oppdal og Rennebu har både Rv70, E6 og Rv3 som går gjennom kommunene er det ikke få meldinger som blir ringt inn fra dette distriktet, kan Metlid opplyse.

- Det gjelder alt fra sau i veibanen til andre trafikanter som kjører aggressivt, vinglete eller for sakte, forteller operasjonslederen til Opdalingen.

Flere kontroller

Denne helga har ikke vært noe unntak, men i tillegg har også politiet vært ute og kontrollert trafikken, noe som har ført til en god del forenklede forelegg, førerkortbeslag og én fører kan til og med risikere fengselsstraff.

Fredag kveld avhold politiet kontroll i Berkåk sentrum i 50-sonen. Her ble én bilfører stoppet med for stor hastighet, vedkommende kjørte i 66 km/t.

I samme tidsrom fikk politiet inn varsel om en bilist som kjørte særdeles aggresivt gjennom Drivdalen, det ble rapportert om sai i veibanen på Rv3 og i Oppdal sentrum ringte bekymrede bilister inn om en bilfører som kjørte vinglete.

Fengselsstraff

Lørdag stilte UP seg opp på Driva og her ble det ilagt fem forenklete forelegg. Et førerkort ble beslaglagt, vedkommende kjørte gjennom Driva i 100 km/t i 60-sonen.

Senere gjennomførte UP laserkontroll ved Dørum, og her ble det utstedt fire forenklede forelegg. Én bilfører hadde det spesielt travelt og kjørte seg inn i kontrollen i 101 km/t i 60-sonen. I tillegg til førerkortbeslag kan dette også føre til fengselsstraff og en klekkelig bot.

- Si i fra til politiet

- Den enkelte som ringer inn opplever jo situasjonen subjektivt ut fra sin egen vurdering, og da blir det opp til politiet og vurdere alvorligheten i det som varsles, forteller Metlid.

- Det er ikke alt vi kan rykke ut på eller har kapasitet til å følge opp, men vi vil veldig gjerne at folk ringer inn og varsler om trafikkfarlige situasjoner, forklarer operasjonslederen.

- Av og til klaffer det jo slik at vi har en patrulje i området, andre ganger må vi sende ut en patruljer og noen ganger blir det ingen reaksjon, men vi noterer oss ned alt som blir varslet, forteller Metlid som mener det er viktig at trafikanter melder fra til politiet,

Tidligere har politiførstebetjent Per Christiansen i den lokale UP-patruljen uttalt til Opdalingen at også UP setter pris på at folk varsler om uvettig kjøring eller farlig oppførsel i trafikken.

Mange ganger er det slik at UP gjennomfører kontroller på steder der publikum har varslet i fra at det for eksempel kjøres for fort.