I tirsdagens felles formannskapsmøte er det  bred enighet om ikke å bli enige om å vedta nytt kommunenavn ved en eventuell kommunesammenslåing mellom Oppdal og Rennebu.

Til Oppdal er det kommet inn i alt fem navneforslag til nytt navn, mens Rennebu kommune har mottattt tolv forslag. Det navnet som fant mest gehør blant formannskapsmedlemmene, var Oppdal og Rennebu kommune. Selv om heller ikke dette navnet er egnet til å få frem gledestårer blant representantene.

- Oppdal og Rennebu er litt tungt og lite spenstig, sier ordfører Kirsti Wellander, men legger til at hun kan være med på å bruke dette navnet som en arbeidstittel frem mot endelig vedtak.

Rådmann i Oppdal Dagfinn Skjølsvold maner til forsiktighet før rennbyggen går til folkeavstemning den 12. september. Et navn er nemlig mye mere enn et navn.

- Hvis man vil at noen skal få navnet i vrangstrupen, er Stor-Oppdal et godt forslag, sier han.

Ola T. Lånke presiserer at det er forskjell på Oppdal-Rennebu kontra Oppdal og Rennebu. Han mener også at formannskapet må våge si til kommunestyret, at Oppdal og Rennebu kommune er et foreløpig forslag, og ikke et vedtak.

Ordfører i Rennebu Ola Øie, konkluderer med at det ikke er kommet inn navneforslag man umiddelbart faller for, og er ellers helt enig med Lånke.

- Vi må være ærlige og kommunisere dette overfor kommunestyret. Hvis det viser seg nødvendig, må vi ta et nytt møte før folkeavstemninga den 12., for å lande navnet, sier han.

Møtet gikk på overtid, før ordfører Kirsti Wellander takket representantene fra både Oppdal og Rennebu for at de opprettholder et godt og saklig klima under møtet.

- Det er veldig allright med drøftinger over bordet, og jeg synes vi har en veldig god tone, der ting blir sagt i beste mening. Nå vil jeg takke for samarbeidet så langt, og ønske dere i Rennebu lykke til videre, sa hun.

Konklusjonen etter debatten om nytt kommunenavn, er at ved en sammenslåing mellom kommunene, må navnet være likeverdig og balansert.

- Oppdal og Rennebu er kanskje ikke så spenstig, men det som skaper minst negative følelser, sier representanten Heidi Pawlik Carlson.