Opdalingen har spurt de folkevalgte i Rennebu kommunestyre hva de ville ha stemt dersom de måtte ha avgitt stemme i dag, før folkeavstemningen. Her er svarene vi fikk:

RepresentantPartiSvar
Ola ØieApFor
Marit BjerkåsApFor
Unni SmestuApMot
Arve E. WithbroApVil ikke svare
Kari AfrethApMot
Grete Heidi I. RønningApFor
Grethe GunnesApMot
Narinder SinghApMot
Rolf Arne F. BruholtSpFor
Janne Olette M. EgganSp(Mot)
Siv Kristin R. LånkeSpFor
Endre LienSpFor
Knut HårstadSpMot
Olav AasmyrSpMot
Ola T. LånkeKrFFor
Per Arild TorsenKrFMot
Ragnhild L. ØverlandKrFFor
Rune Jenssen SkjoldenKrFMot
Eli KrogstadH/VFor
Wenche TeigenH/V(Mot)
Bjørn RogstadH/VMot

For = Går for en sammenslåing med Oppdal Mot = Er mot en sammenslåing med Oppdal. (Mot) = Er mot en sammenslåing med Oppdal, men er veldig på vippen.  Vil ikke svare: Ønsker ikke å svare på spørsmålet fra Opdalingen.

Knapt flertall for sammenslåing

Det er med andre ord et knapt flertall blant de folkevalgte for en sammenslåing med Oppdal. Dette er situasjonen før det ekstraordinære kommunestyremøtet denne uken og før folkeavstemningen.

Én representant vegrer seg for å fremme sitt personlige syn og vil ikke ha en mening før folkeavstemmingen. Representant Arve Withbro ønsker seg i tillegg minst et tre prosent flertall den ene eller andre veien for at han skal følge folkets mening. Han skal etter det Opdalingen kjenner til selv delta på folkeavstemningen, men vil ikke fortelle hva han kommer til å stemme.

To av representantene, Janne Olette M. Eggan (Sp) og Wenche Teigen (H/V), forteller at de i dag ville ha stemt nei, men at de er på vippen. Dersom det de har lest fra formannskapsmøtet denne uken stemmer med hensyn til økonomi og andre konsekvenser ved en sammenslåing så ser de for seg at de kan komme til å stemme for en sammenslåing.

Begge skal delta på gruppemøter og på kommunestyremøtet torsdag denne uken der representantene vil få ytterligere informasjon fra Fylkesmannen. Dersom Eggan og Teigen blir overbevist, blir det med andre ord 11 som stemmer for og maksimalt 10 som stemmer imot.

Sterk frustrasjon

Flere av de Opdalingen snakket med uttrykte sterk frustrasjon over at man nå får informasjon som gjør det naturlig å gå inn for en sammenslåing, samtidig som de mener og tror at folket vil stemme mot en sammenslåing i folkeavstemningen. De folkevalgte som da mener at det er riktig å stemme for en sammenslåing vil få en utfordring ovenfor sine velgere.

Det er likeledes flere som uttrykker frustrasjon over at løftet om at kommunenavnet skulle være klart til folkeavstemningen ikke ser ut til å bli holdt.

- Tror formannskapet at folk er dumme? spør en av representantene.

- Nå vet vi jo at navnet blir Oppdal til syvende og sist.

Torsdag 25. august er det ekstraordinært kommunestyremøte i Rennebu, Opdalingen vil være tilstede å filme møtet, deler av møtet vil bli lagt ut på nett i etterkant.