Sverre Loeng Petersen fra Oppdal er i ferd med å utvikle et nytt nettsted for turister og andre tilreisende som trenger informasjon om overnatting, aktiviteter og andre tilbud som oppdalsregionen har å by på.

- Etter at turistkontoret ble lagt ned har jeg lenge savnet en samlet turistguide for folk som besøker Oppdal, sier utvikleren til Opdalingen.

Loeng Petersen er klar over at det i dag finnes enkelte nettsider i Oppdal som kan være nyttig for turistene, men han er ikke helt fornøyd med tilbudet.

- Jeg synes informasjon som ligger ute på nettet er rotete og lite oppdatert. Det beste hadde vært å få samlet alle i en felles og oversiktlig guide, mener han.

Rulles ut på nyåret

Nettstedets planlagte adresse er tripoppdal.no. I tillegg til informasjon om overnatting og andre tjenester vil guiden inneholde et interaktivt kart med oversikt over tilbudene i bygda.

- Alt er ennå i oppstartsfasen, men jeg har en plan om å være ferdig med nettsiden i begynnelsen av neste år. Jeg vil ha guiden så komplett som mulig før jeg ruller den ut, forteller Loeng Petersen, som sammen med Ole Petter Holthe-Berg står bak designfirmaet Trollheimen Design.

Planen er også å få med TurApp Oppdal og Airbnb på nettsiden. Sistnevnte er en markedsplass hvor man kan bestille overnatting på alle hotellene i verden.

- Vil samarbeide med aktører

Alt arbeidet Loeng Petersen gjør er på frivillig basis. Oppdalsgutten har heller ingen planer om å tjene penger på prosjektet.

- Det er jo en mulighet å ta betalt for det, men jeg er ikke så opptatt av driftsinntekter. Først og fremst vil jeg at Oppdal skal kunne tilby turister best mulig informasjon, sier han.

- Har du vært i kontakt med lokale reiselivsaktører angående prosjektet?

- Nei, foreløpig kun gjennom å legge ut info på Facebook. Men det hadde vært flott å fått til et samarbeid med aktørene selv. Alle parter tjener på dette, forteller Loeng Petersen.

- Målet er at folk skal kunne bidra og registrere aktiviteter og tilbud de mener tilreisende bør få med seg, legger han til.

Oppdaling og utvikler Sverre Loeng Petersen. Foto: Privat