Det var tendens til frustrasjon blant flere av Rennebu kommunestyret sine representanter over at formannskapet, som også er identisk med forhandlingsutvalget, ennå ikke er kommet frem til et navn på den nye kommunen.

- Jeg registrerer at det ennå ikke er kommet frem forslag på navn før folkeavstemningen, som lovet, sa Bjørn Rogstad (H) under torsdagens ekstraordinære møte i kommunestyret, og var lite fornøyd med at Oppdal og Rennebu kommune bare er foreslått som foreløpg navn.

Ola Øie (Ap), ville derimot ikke finne på et navn, bare for å finne på et navn.

- Det er så langt vi er kommet i formannskapet, og det må vi være ærlige på. Vi vil jobbe videre med det endelige navnet, sa han.

Øie fikk støtte fra Ola T. Lånke (Krf), som sa at det slett ikke er uvanlig at man ikke kommer i mål med dette.

- To kommuner må bli enige, og det er bedre å bruke tid på å finne et godt navn, sa han.

Ola Øie ville ikke love at et nytt navn på den eventuelle nye storkommunen ville være klart før kommunestyremøtet i slutten av september. Men samarbeidet mellom de to kommunene er bra også på dette punktet.

- Jeg føler at Oppdal er med på å finne et nytt navn på kommunen, og at de er med på å bygge noe nytt sammen med oss, sa han.

Representanten Bjørn Rogstad la så frem forslaget om å ta formannskapets orientering til etterretning, noe som ble enstemmig vedtatt av kommunestyret.