Rådmann Birger Hellan i Rennebu synes Oppdal har vært rause i forhandlingene om funksjons- og stillingsfordeling i den eventuelt nye kommunen.

Også kommunestyret i Rennebu fant lite å utsette på den prinsipielle enigheten som er uttrykt i intensjonsavtalen om at de ulike funksjons- og stillinger skal fordeles på en balansert måte.

- Det er ikke lett for lillebror å sette seg sammen med storebror, men her er det tydelig at målsettingen har vært å komme frem til enighet. Jeg er styrket i troen på at dette er bra for fremtiden, og det er fremtiden vi må tenke på, sa Endre Lien (Sp).

Pengene følger folket

Ola Øie (Ap), bekrefter at forhandlingsklimaet har vært godt, der partene har måttet gi og ta.

- At prosessen har tatt lang tid, skyldes at vi ønsket å bli enda større, sa han, og tenkte på Rennebus ønske om også å få med Midtre Gauldal i en sammenslåing.

Frode Rabben fra kommune- og samordningsstaben hos fylkesmannen, redegjorde for status for Sør-Trøndelag i kommunereformsaken. Rabben orienterte om de utfordringer fremtiden ville bringe for små kommuner. Ikke minst tendensen til at innbyggertallet er for nedadgående, er en stor utfordring.

- Pengene følger folket, og en positiv befolkningsutvikling vil være vesentlig for å opprettholde nivået på rammetilskuddet. En sammenslåing vil utløse et engangstilskudd til dekning av utgifter i forbindelse med sammenslåingsarbeidet på omlag 25 millioner kroner, sa han.

En engangsstøtte på 20 millioner kroner og en reformstøtte på 5 millioner kroner, i tillegg til at tilskuddet til infrastruktur skal styrkes, var også noen av gulrotene fylkesmannen la frem for kommunestyret.

Rabben presiserte at fylkesmannens rolle er å bidra til at prosessen blir god.

- Departementene sier at tilskuddene som går på reformen, går til de som vil slå seg sammen. De årlige tilskuddene vil imidlertid uansett bestå. Det er dere som bestemmer, sa han.

Kommunestyret ble så fremlagt formannskapets innstilling om funksjons- og stillingsfordeling, som de så enstemmig vedtok.

Innstillingen har følgende ordlyd, sitat;  Kommunestyret viser til den prinsipielle enighet som er uttrykt i intensjonsavtalen om at de ulike funksjoner skal fordeles mellom Rennebu og Oppdal på en balansert måte, og at denne enighet skal legges til grunn i det videre arbeid med å organisere den nye kommunen.

Kommunestyret tar på denne bakgrunn rådmennenes skisse til funksjons- og stillingsfordeling til etterretning.