Mandag får bygningsrådet saken til ny behandling, og må ta standpunkt til om de vil ta hensyn til de innkomne klagene, eller om de står fast på sitt vedtak fra 9. mai. Dersom de følger rådmannens innstilling om å opprettholde vedtaket, blir saken oversendt til Fylkesmannen i Sør-Trøndelag for endelig avgjørelse.

Selv om klagerne i utgangspunktet er positive til at området legges ut til eneboliger, er grunnlaget for klagen at de mener at de blir negativt berørt av planvedtaket, og at vedtaket er fattet på dels feilaktig og dels mangelfullt grunnlag. Klagerne er opptatt av at den økte trafikken i Engvegen vil bli en fare for trafikksikkerheten i nærområdet.

Ber om ny veiløsning

Gjennom klagebehandlingen ønsker de å få vurdert en alternativ veiløsning, samtidig som alle de planlagte tomtene kan etableres, og samtidig som det blir en bedre og mer trafikksikker løsning.

Planen inneholder ni tomter, der seks får avkjørsel via felles avkjørsel til Gamle Kongeveg, mens de tre siste får avkjørsel via eksisterende Engvegen.

Klagerne ønsker nå at alle de ni tomtene får avkjørsel til Gamle Kongeveg, og at Engvegen da kan fungere som snarvei for gående og syklende for de nye tomtene.

I tillegg til klagen anføres det at klagernes uttalelser ikke er ivaretatt i saksframlegget, og ikke er lagt fram på en korrekt måte.

Klagerne stiller også spørsmål ved om bygningsrådet er riktig vedtaksorgan, og viser til at vedtaket har virkninger av kommuneplanmessig karakter, noe som tilsier at kommunestyret er riktig vedtaksorgan.

Har tatt hensyn til innspill

I tilsvar fra forslagsstiller John Bjørndal Volden skriver han at etableringen av den nye adkomsten fra Gamle Kongeveg ble gjort etter innspill fra naboene, for å lette det trafikkmessige presset på Engvegen. Han viser til at den nye reguleringsplanen dermed medfører en merbelastning på Engvegen med kun tre ekstra tomter, mot opprinnelig samtlige ni tomter.

Saksbehandler Arild Hoel bekrefter dette til Opdalingen.

– Under oppstartsmøtet for planen var det lagt opp til at alle ni tomtene skulle ha avkjørsel til Engvegen, mens utbygger tok hensyn til innspillene fra naboene og fikk klarert fra Statens vegvesen at seks tomter kunne få avkjørsel til Gamle Kongeveg, forteller Hoel. Dermed har klagerne langt på vei fått gjennom sitt ønske allerede i første runde.

Volden skriver at han er lite interessert i en omkamp vedrørende adkomst, og viser til at en endring etter det nye innspillet ikke vil gi optimal bruk av arealet.

Avviser påstander

Rådmannen tilbakeviser også påstandene om saksbehandlingsfeil, og fastholder samtidig at bygningsrådet er riktig organ til å behandle saken.

– Det er nå opp til bygningsrådet å vurdere klagen, og de har full anledning til å ta klagen til følge, sier Hoel. Men da blir det å starte hele prosessen på nytt med å lage en ny plan med nye høringsrunder, noe som betyr en forsinkelse på anslagsvis ett år.