Utvidelsen gjelder kun laks, sjøørreten er fredet, opplyser Fylkesmannen i Møre og Romsdal på sine nettsider.

Det er Driva Elveeierlag som har søkt om utvidelse av fiskesesongen.

- Det søkes om å utvide inneværende fiskesesong etter laks til å vare til og med 15. september. Søknaden begrunnes med at det har vært en god sesong for laksefiske, samt at det fra neste år vil bli slutt på fiske i øvre del av Sunndal, på grunn av laksesperren, står det i svaret fra Miljødirektoratet.

Laks vil fra neste sesong hindres å vandre opp i øvre deler av vassdraget med en fiskesperre som bygges i regi av Miljødirektoratet. Fiskesperren er et ledd i arbeidet med bekjempelse av lakseparasitten Gyrodactulus salaris i vassdraget.

- Et utvidet fiske etter laks vil bidra til å redusere antallet verter for G. salaris, i tråd med gjeldende praksis for fiskeutøvelse i infiserte vassdrag. Direktoratet vurderer det derfor som hensiktsmessig å utvide fiskesesongen på laks til 15. september inneværende sesong. Sjøørret, som det ikke er tillatt å avlive i den utvidede perioden, skal settes varsomt tilbake i elva. En felles ordning for desinfisering av utstyr skal opprettes i samråd med Mattilsynet, står det i dokumentet.