Grindal Ysteri fortsetter å hanke inn heder og ære for sine produkter.

Til Norgesmesterskapet som arrangeres under Matstreif i Oslo, sendte bedriften inn tre oster til konkurransen om de beste norske gardsostene. Resultat: gull, sølv og bronse.

- Under matfestivalen på Rådhusplassen kåres årets ost, i tillegg til de beste ostene i i hvert fall åtte ulike klasser, forteller Turid Nordbø i Grindal Ysteri.

Det er Ragnhild Nordbø som har vært til stede på festivalen, og der har hun ikke bare representert egen bedrift, men også tatt imot flere priser for produkt fremstilt ved gardsysteriet på Grindal. Men ikke nok med det.

- Ragnhild har i tillegg vært dommer i konkurransen. Men hun var ikke i dommerpanelet når egne oster ble vurdert, presiserer søster Turid.

Det var Myrull som ble belønnet med gullmedalje, mens Råblå og Askeladd fikk henholdsvis sølv og bronse. Myrull er en modnet chèvre laget av geitemelk, Råblå er en blåmuggost, mens Askeladd betegnes som en mild type med fløtepreget aroma, rullet i oske.

Tre medaljer for tre oster må sies å være innfor, og vel så det. Vi snakker tross alt om det som Turid betegner som Norges største matfestival. Og da er det vel på sin plass med litt feiring, eller hva?

- Lørdag er det kaffe og ostekake å få på Jelom. Vi har fått litt av hvert å feire i det siste, så det må vi selvsagt markere, sier Turid Nordbø.