Dette er andre året det blir arrangert, og fjorårets opplegg var en stor suksess.

– Det er utrolig viktig og å kunne gi brukerne et tilbud, forteller diabetessykepleier Margit Gisvold Naess i Oppdal kommune til Opdalingen.

Frisklivskoordinator Veronica Pedersen ved Frisklivssentralen forteller at poenget med denne skolen er at de med diabetes kan møtes og dele erfaringer og tips med hverandre.

– I tillegg inviterer vi andre fagfolk som også er med å gir informasjon rundt det å ha diabetes type 2 og tips og råd til hva du kan tenke på, sier hun.

Kate Anita Sundsethaug var med på opplegget i fjor, og hun forteller at hun hadde stor nytte av å være med på opplegget.

– Jeg har hatt diabetes type 2 i seks år, og selv om jeg kjenner kroppen min og vet hva jeg kan spise og ikke, så var det utrolig lærerikt å få møte andre og høre hvilke erfaringer de har, sier hun.

Planen er at gruppa skal møtes en kveld i uka i fem uker. Økta kommer til å bli på rundt 2,5 time hver gang.

– I fjor hadde vi rundt 11 påmeldte og hadde opp mot ni på det meste som møtte opp. Det var vi veldig fornøyd med, og håper like mange vil være med også i år, sier de.

I fjor fikk de prosjektmidler fra Fylkesmannen som skal benyttes denne runden.

– Jeg tror dette er et tilbud som Oppdal har manglet. Nå slipper man å dra til byen for å møte andre i samme situasjon, sier Gisvold Naess.