Etter elleve år i bransjen, har Øyvind Kjeka i Dekkservice Rennebu, bestemt seg for å avslutte virksomheten sin med base i Gunnesgrenda på Stamnan.

Viktig arbeidsplass

Det velrenomerte firmaet har fått ny eier i Håvard Sundset, og han er allerede innstallert i nye lokaler i Berkåk sentrum.

–Øyvind bestemte seg for å slutte, og da fant jeg ut at jeg kunne ta over. Alternativet var at Kjeka hadde solgt virksomheten utenbygds, og for meg er det viktig å bidra til å opprettholde de arbeidsplassene en kan her i kommunen, sier Håvard til Opdalingen.

Nytt navn, samme tilbud

Sundset Dekkservice som er det nye navnet på selskapet, vil i stor grad videreføre virksomheten slik den har vært drevet gjennom mange år. Kort sagt går det ut på å tilby dekk- og felgomlegging.

–Jeg tar over kundegruppen til Øyvind, så får vi se hvordan det hele utvikler seg, sier Sundset.

Tur retur Berkåk-Trondheim hver dag

Håvard Sundset er ikke akkurat arbeidsledig fra før av heller. Han er en velkjent aktør innen transportnæringen og driver sitt eget firma, Sundset Transport. Han kjører hver dag tur-retur Trondheim og leverer varer til sine kunder, en jobb han slett ikke har noen planer om å slutte med.

–Det er greit å ha flere ben å stå på, og etter at turen til Trondheim er unnagjort og varene er levert, vil jeg være tilgjengelig for dekkunder på ettermiddag og kveld. Det er bare å ta kontakt for å gjøre en avtale, sier den foretaksomme karen.

Dekkhotell

Sundset Dekkservice leier lokaler av Gunnar Halgunset i LH Bygg, i den samme bygningen som også huser rørleggerbedriften A.R. Helgemo. I disse dager er man i full sving med å installere seg i nye lokaler, men det presiseres at man er operativ, og de første kundene er allerede på plass for å få nødvendig hjelp til bilens undersåtter.

–Det blir romslig med plass for oppbevaring av dekk i lokalet, så jeg vil selvfølgelig også videreføre tilbudet med dekkhotell. Den eneste endringen fra Kjeka sin virksomhet, er at jeg ikke tilbyr vask og polering av kjøretøyene, sier Sundset.

Lokalt tilbud

Sundset synes som sagt det er viktig å opprettholde eksisterende arbeidsplasser, men ønsker samtidig ikke å gå andre som driver i bransjen i næringen.

–Dette blir jo ingen ny aktør i markedet, i og med at jeg tar over en bedrift. Nå håper jeg bare at folk vil benytte seg av et lokalt tilbud, sier Håvard Sundset, den nye driveren av Dekkservice i Rennebu.