Mandag 12. september klokken 15.00 åpnet valglokalene ved kommunehuset på Berkåk, Fjellheimen på Nerskogen, Innset skole og Voll skole. Innbyggerne i Rennebu kommune kan fram til klokken 20.00 i kveld delta i folkeavstemningen og stemme om de vil stå alene eller slå seg sammenslåing med Oppdal kommune.

I kommunestyresalen på Berkåk er leder i stemmestyret Solveig Anglen og de andre frivillige i full gang med å ta i mot stemmer.

- Fra vi åpnet her klokken 15.00 og utover de to første timene var det voldsomt mye folk her. Vi hadde lange køer hele tiden, forteller Anglen til Opdalingen.

- Mange unge stemmer

Hun tror den gode valgdeltakelsen skyldes at innbyggerne synes folkeavstemningen er interessant.

- Vi ønsker at flest mulig kommer og stemmer. Ender vi opp med lav valgdeltakelse og resultater vipper den ene eller andre veien, blir det vanskelig for kommunestyret å ta et valg om ti dager, sier lederen i stemmestyret.

Anglen kan også fortelle at mange av de som gir sin stemme er yngre mennesker.

- Dette valget har mye å si for framtida til innbyggerne. Ikke bare de yngre, men de eldre også, mener hun.

- Handler om framtida

En av de som har gitt sin stemme er Brit Nyborg. Hun ser det nesten som en selvfølge å være med og påvirke.

- Dette handler om framtida, så det er klart jeg må ta et standpunkt, forteller Nyborg, som har visst lenge hva hun skal stemme.

Erik Skamfer tok også turen innom valglokalene mandag ettermiddag.

- I utgangspunktet var jeg for en flerkommune sammen med Midtre Gauldal og Oppdal. Nå som vi diskuterer en sammenslåing med kun Oppdal, velger jeg å stemme nei, forteller Skamfer.

- Sammenslåing er et nederlag

Tor Olsen har bodd i Rennebu i 25 år og legger heller ikke skjul på at han stemmer nei til en sammenslåing.

- Det er stor sannsynlighet for at Oppdal blir en del av det nye kommunenavnet. Det ville vært et nederlag for Rennebu, mener Olsen, som også synes at naboene i sør burde hatt folkeavstemning.

- Oppdalingene skulle vært gjennom samme prosess som oss. Det virker som at en eventuell sammenslåing ikke påvirker Oppdal, sier han.

Godt oppmøte i kretsene

I valglokalene ved Fjellheimen på Nerskogen har det også vært godt oppmøte.

- Vi har allerede passert 50 prosent. Vi tror valgdeltakelsen kan ende på mellom 60 og 70 prosent, forteller John Olav Vognild, Erling Rånes og Gerd Kvam, som hjelper til under valget.

Litt over en time før stemmelokalene stenger har 139 av totalt 251 personer deltatt på folkeavstemningen i Innset krets.

- Mange har etterlyst kaffeservering og vil gjerne snakke sammen etter stemmingen. Men det er god stemning i lokalet, opplyser Kåre Haugan, Ingrid Tørset, Anne Marie Nyhus og Arnt Strand i valgstyret.

Opdalingens reporter, Fredrik Borchgrevink Lange, er på plass i kommunehuset på Berkåk og følger valget helt til resultatet blir klart rundt klokken 22.00.

Opdalingens journalist, Fredrik Borchgrevink Lange, følger folkeavstemnigen fra kommunehuset på Berkåk.