Kun senterpartiets Endre Lien og Siv Remetun Lånke stemte for en sammenslåing med Oppdal, da Rennebu kommunestyre torsdag kveld sluttbehandlet saken. Fordelingen av stemmene viste dermed 19 - 2 i favør av de som stemte for at Rennebu fortsetter som egen kommune.

Et enstemmig formannskap har i etterkant av folkeavstemningen den 12. september, gitt sin innstilling til kommunestyret. I innstillingen heter det;

"Rennebu kommune har gjennomført en grundig prosess med utredning av ulike alternativer. Det er fremforhandlet en intensjonsavtale og har vært gjennomført flere folkemøter, innbyggerundersøkelse og folkeavstemning. Med bakgrunn i resultatene fra innbyggerundersøkelse og folkeavstemning, vedtar kommunestyret i Rennebu at vi fortsetter å stå som egen kommune også etter 01.01.2020".

Flere representanter tok ordet under torsdagens møte og la ikke skjul på at de kom til å følge innbyggerflertallets råd, selv om det gikk på tvers av egne meninger om saken.

Bare Senterpartiets Endre Lien og hans partikollega Siv Remetun Lånke ville fortsatt følge sin egen overbevisning.

- Det er for meg helt absurd å stemme nei til noe jeg helst vil si ja til. Det er som lokalpolitikere vi må ta ansvar, og vi er ikke pliktig til å følge folkeavstemningen. Jeg tror på rådmannens vurderinger med hensyn til økonomien, og jeg tror også på fylkesmannens redegjørelse. Nå gjelder det å vise politisk mot og stemme etter overbevisning, sa Lien og fremmet følgende forslag:

"Rennebu kommunestyre vedtar at at Rennebu kommune slår seg sammen med Oppdal kommune på bakgrunn av "Intensjonsavtale om sammenslåing av kommunene Rennebu og Oppdal" av 4. mai 2016, jfr. kommunstyresak 31/16 av 23.06.2016 og "Avtale om funksjonsfordeling mellom Oppdal og Rennebu" av 16.06.2016, jfr. kommunestyresak 42/16 av 25.08.2016".

Ordfører Ola Øie (Ap), har lenge gjort det kjent at han ville lytte til folket, selv om den gikk imot hans eget standpunkt i saken.

- Nå må vi se fremover og se mulighetene. Jeg har vært åpen på at jeg vil følge folket, og når resultatet ble sånn, kommer jeg til å følge formannskapets innstilling i saken, sa han.

Også tidligere ordfører, nå gruppeleder for Krf i kommunestyret, Ola T. Lånke, var klar på at det store flertallet i folkeavstemningen gjorde inntrykk.

- Når vi har fått et råd som er så krystallklart, blir det nei fra meg i kveld. Jeg har aldri vært i tvil om å følge folket, men jeg tror nok ikke siste ord er sagt i kommunestruktursaken. Vi står overfor tøffe utfordringer som vil kreve alt av oss fremover. Det er jo heller ikke sikkert at alternativet som ligger på bordet i dag, blir det endelige, sa han.