Etter at Vekst Oppdal stengte i fjor høst har Oppdal vært uten gjenbruksbutikk. Nå er arbeidet med å klargjøre Ny-Auna til å gjenoppstå som bruktbutikk snart i boks.

Jostein Landrø forteller til Opdalingen at de snart er klar for åpning, men at det fortsatt gjenstår noe arbeidet før de kan åpne dørene på lørdag.

– Vi har i utgangspunktet åpent torsdag-lørdag fra klokka 12.00, men førstkommende lørdag slår vi til med en tidligere åpning, hvor snora skal klippes og kundene får servert kaffe og et stykke bløtkake, forteller han.

Bruktbutikken vil bli drevet av frivillige i regi av Det Norske Misjonsselskap.

Landrø forteller at det nærmest har vært kø for å få levert inn gjenstander til butikken.

– I det største rommet selger vi alt fra tepper, kjøkkenutstyr og pyntegjenstander. I et annet rom selger vi møbler. Det er jo veldig populært å kjøpe brukt og gi tingene nytt liv, forteller han.

– I tillegg kommer Ny-Auna til å være en møteplass. Det blir ikke salg av kaffe og kaker, men det er mulig å sette seg ned og slå av en prat med dem som er her, sier Landrø.

I forbindelse med nyåpning av butikken, har de også pusset opp en del.

– Vi har malt vegger og gulv, og har i tillegg revet 13 meter med vegg, sier Landrø.

Det er 30 frivillige som er med på dette prosjektet. Etter at de faste utgiftene er betalt, går overskuddet til diverse hjelpetiltak i regi av misjon.

– Overskuddet går til prosjekter som rent vann, skrive- og lesekurs for barn som ikke har lært seg det, kvinners rettigheter, veiutbygging og landbruksutvikling, sier han.

– Jeg håper åpningsdagen går over all forventning og at det kommer masse folk innom. Vi gleder oss i alle fall til å åpne den 49. butikken i Norge, forteller Landrø.