Oppdalstoppen 880 AS ble etablert i 2004, formålet var utvikling av tomter og fritidseiendom i Oppdal. I dag har de 56 tomter, pluss 16 leiligheter. Selskapet ble stiftet av Joar Grønset, Bjørn Ove Ansnes og Kjell Inge Røkke. Fra 2009 har Kjell Inge Røkke vært eneaksjonær gjennom selskapet TRG.

Oppdalstoppen som område ligger på høydekvote 800 og oppover øverst i Rønningslia nord for Stølen Skisenter. I tillegg driver de med åremålsutleie.

– Det er per dags dato mye aktivitet i området. Dette året er det påbegynt fem hytter som mest sannsynlig blir ferdigstilt i løpet av året. Da vi startet opp i 2005 hadde vi 41 tomter for salg, og de ble solgt ut i løpet av to år, forteller Ansnes til Opdalingen.

Han forteller videre at det var mange som kjøpte tomter som en investering, og for storparten av disse har det vært en svært hyggelig forretning.

– Enkelte av tomtene har byttet eiere flere ganger. I starten var det ikke så mange som startet å bygge hytter, men det tok seg opp etterhvert, sier han.

I starten av Oppdalstoppen er det 16 leiligheter, og planen var at det skulle være leiligheter hele veien, før du kom opp til de 41 hyttetomtene. Finanskrisen rammet utbyggingen hardt og arbeidet stoppet opp.

- Dermed gjorde vi det om til vanlige tomter. Den nyeste hytta på en slik tomt ble ferdigstilt i påska. I tillegg til bra aktivitet i år, ble det også bygd fire hytter i fjor også.

– Positivt for Oppdal

I 2006-2007 var gode år for hytteutbygging i Oppdal. Etter å ha hatt en liten nedgang i fjor, ser Ansnes nå at det begynner å ta seg opp.

– Oppdalstoppen er et hytteområde som mange legger mye i. Gjennomsnittshytta ligger over fem millioner, godt over gjennomsnittet sammenliknet med andre steder. Men det bygges også hytter i den mer rimeligere kategorien, sier han.

Ansnes mener hyttenæringen har utrolig mye å si for Oppdal.

– Påska har tradisjonelt sett vært det store høydepunktet for Oppdal i mange år, men vi ser nå tendensen til at flere bruker hyttene sine oftere. Dette er igjen veldig positivt for Oppdal, og hytteeierne legger igjen mye penger til næringslivet i Oppdal, sier han.

Klar visjon

Da selskapet ble opprettet for over ti år siden, hadde de en helt klar visjon for området.

– Vi ønsket å lage et hyttefelt som ivaretok interessen for hyttekjøperne, spesielt i forhold til det med fortetting, sier Ansnes, og legger til at området ble slik de hadde sett det for seg.

Ansnes forteller at Oppdalstoppen har blitt og er et attraktivt område.

– Det er ikke lange veien til skiheisen og i tillegg har vi lagt ned mye arbeid i å utarbeide en langrennsløype i området. Her er det muligheter for ski inn og ut, sier han.

Han tror også at Oppdal som destinasjon trekker folk til fjellbygda.

– I og med at vi ligger på 800-900 meter over havet, så er det klart at utsikten er en vesentlig faktor for at området er attraktivt. I tillegg tror jeg mange får den ultimate fjellfølelsen av å være her, sier han.

– Om ti år tror jeg at det står hytter på alle tomtene, og folk er kanskje i gang med et påbygg eller rehabiliteringen av hytta si. Men jeg tror det er minimalt med byggeaktivitet her om ti år, sier han.