Onsdag neste uke samles driftsutvalget i Oppdal kommune. Her skal flere saker opp til debatt, blant annet utredningen av oppvekstsenter ved Drivdalen og Midtbygda.

Begge de private barnehagene Drivdalen og Midtbygda ligger i dag i tilknytning til skolene. Nå foreslår rådmannen at barnehagene gjøres kommunale og inngår i oppvekstsentre.

Rådmannen ser at en kommunal overtakelse av barnehagene i neste omgang kan føre til en henvendelse fra Lønset barnehage om det samme.

Kommunestyret har tidligere vedtatt at oppvekstsenter bør utredes ved private barnehager som er samlokaliserte med grendaskoler.

Rådmannens tilråding til driftsutvalget lyder:

Kommunestyret ser mange fordeler med etablering av oppvekstsentre ved Midtbygda skole og Drivdalen skole gjennom kommunal overtakelse av de to private barnehagene.

Rådmannen bes derfor om å gå i forhandling med eierne av Midtbygda barnehage og Drivdalen barnehage med intensjon om kommunal overtakelse og organisering som oppvekstsentre fra 1. januar 2018.

Følgende forutsetninger legges til grunn for en avtale:

  • Overtakelse av Midtbygda barnehage og Drivdalen barnehage skal ikke føre til en kommunal kostnadsøkning for barnehagesektoren totalt.

  • Bemanningen ved de to barnehagene skal harmoniseres mot den kommunale bemanningsnormen førovertakelse finner sted.

Forhandlingsresultatet legges fram til kommunestyret for endelig avgjørelse.